Uit de inbox: Economy Transformers Community dag in de pers + oproep tot crowd funding

Vorig jaar begon Economy Transformers, een initiatief om het economisch systeem opnieuw in te richten. Begin juli was de eerste ‘community dag’. Als onafhankelijke beweging is de financiering van het initiatief nog niet volledig rond. Economy Transformers wil een deel van de benodigde inkomsten om de kosten te dekken via crowdfunding binnenhalen. Vroeger heette dat volgens mij gewoon donaties zoeken 😉

Crowd funding

We hebben met het openstellen voor het publiek een begin gemaakt om interesse te wekken bij nieuwe potentiële donoren, om de financiering met een nieuwe richting van de grond te krijgen.

Volgende week komt een kleine groep Economy Transformers bijeen om zich verder toe te leggen op de financiering, de uitgezette routes verder te bewandelen en nieuwe routes te ontwikkelen en te vervolgen.

Op de community dag waren er 81 mensen aanwezig. De financiële bijdrage aan de dag vanuit deze groep was tot nu toe €3114.De directe kosten bedragen €4879 en de project mgt kosten bedragen €8000.Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW. Wie zich geroepen voelt (een deel van) het tekort aan te vullen, stort dan (als)nog een bijdrage of neem contact op met Aafke van Sprundel avsprundel at economytransformers.com

Bij deze ook een crowd funding oproep aan jou.

Bedragen kunnen worden gestort op:

Name Iona Stichting Amsterdam

Onderwerp Economy Transformers (fonds op naam)
ING-account 3237217

IBAN L53INGB0003237217
BIC INGBNL2A

Wat kan je doen?

Vertel al jouw contacten die zich interesseren voor een mens- en natuurwaardige economie over Economy Transformers:

Economy Transformers is een groep van een paar honderd mensen in Nederland met zeer uiteenlopende disciplines, die een nieuw fundament en ideeën wil ontwikkelen en implementeren voor een sociale en duurzame economie. In een traject van 1,5 jaar gaat deze beweging, met Herman Wijffels als beschermheer, in verschillende werkgroepen nieuwe economische sturingsprincipes definiëren, ontwikkelen en testen in de samenleving. Willekeurige quotes van members: “ET dient als een high level benchmark platform om innovatieve ideeën en concepten te testen.”.”ET helpt me mijn eigen bedrijf te bouwen en dient als een lerende community.” “I gebruik ET om ideeën te ontwikkelen met betrekking tot de rol van arbeidsmarktbeleid in de nieuwe economie.”  “I gebruik ET als een ijking voor mijn eigen bedrijfsconcept.”  “ET is nodig om een groter momentum voor verandering.”

Stuur deze tekst en bovenstaande nieuwssites uit en spoor jouw netwerk aan tot een bijdrage aan deze geweldige beweging die als een incubator 1,5 jaar tijd, ruimte en geld nodig heeft om een impuls te geven aan een nieuw fundament en ideeën voor een economie die beter is voor mens en natuur.

Wha’ts in it for them? Met hun bijdrage kunnen jouw connecties aantonen dat ze een beweging steunen die bijdraagt aan hun eigen huidige en toekomstig economisch perspectief. Een factuur kan gestuurd worden, zodat het bedrag aftrekbaar is voor de belasting. Om op de hoogte te blijven van de activiteiten en uitkomsten en/of om vermelding te krijgen als donateur op de externe site (www.economytransformers.com) en community site kunnen donoren zich aanmelden voor de community site (http://economyfixers.ning.com) door een email te sturen naar: info@economytransformers.com. Uiteraard kun jij of jouw organisatie ook een bijdrage doen zodat Basecamp in het najaar georganiseerd kan worden en we deze kunnen gaan inplannen om zo snel mogelijk een datum te kunnen doorgeven.

Pers aandacht

Economy Transformers heeft ook de aandacht van de pers weten te trekken:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: