Ondernemersbijeenkomst ‘Duurzaamheid loont’ op 22 september in Schiedam

Toch leuk om te zien dat m’n toekomstige woonplaats aandacht aan duurzaam ondernemen besteed:

De gemeente Schiedam organiseert op woensdag 22 september het seminar ‘Duurzaamheid loont’ voor Schiedamse ondernemers die kansen zien in duurzaam ondernemen. De bijeenkomst, die wordt ondersteund door de Stadsregio, vindt plaats onder regie van Gilbert Curtessi van CEMC, dat verder ook zorg draagt voor de programmatische invulling. Achter de schermen wordt gewerkt aan een inspirerend programma met bijdragen van bijvoorbeeld dr. Michael Braungart, de man achter het wereldwijd bekende ‘cradle tot cradle’ principe. Het doel van de bijeenkomst is om Schiedamse ondernemers inzicht te geven in de voordelen die duurzaam ondernemen biedt, zowel bedrijfseconomisch als ecologisch, en tevens om ze te faciliteren wanneer zij duurzaamheid in de praktijk willen brengen.

De gemeente Schiedam heeft grote ambities op het gebied van milieu en duurzaamheid. Het in 2009 door de gemeenteraad vastgestelde Milieubeleidsplan 2009-2012 vormt hierbij het uitgangspunt. Speerpunten bij de uitvoering in het gemeentelijke beleid zijn onder andere duurzaam bouwen, ‘cradle to cradle’ en natuur- en milieucommunicatie. In dit verband is Schiedam ook betrokken bij Sisco, een internationaal kennisuitwisselingsprogramma dat met Europese subsidie tot stand is gekomen. Bij deze samenwerking met Engelse, Belgische en Nederlandse partners, waaronder de DCMR, brengt Schiedam haar kennisontwikkeling en ervaring met duurzaamheid in bij het project Nieuw-Mathenesse. Bij de herontwikkeling en herstructurering van dit bedrijventerrein vormt duurzaamheid het centrale uitgangspunt.

Meer informatie en aanmelden kan via de site van de gemeente Schiedam.

Met dank aan Erik van Erne van Milieunet voor de tip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: