Impressie kick-off event Seven Days of Inspiration Rotterdam #7DI010 #7DI

Op woensdag 1 september was het kick-off event van Seven Days of Inspiration voor de locatie Rotterdam. We waren te gast bij The 3rd Place in Het Schieblock. De aftrap werd gedaan door Martijn Aslander. De opkomst was groot te noemen ruim 60 mensen. Ik vond het een mooie ervaring om zoveel mensen op verschillende manieren aan de slag te zien gaan met de verschillende thema’s. Ook de verschillende presentaties waren naar mijn mening zeer de moeite waard.

Presentatie elke dag kiezen voor duurzaamheid

Zelf mocht ik samen met Edgar Neo een van de presentaties geven ter inspiratie voor het thema duurzaamheid. Hieronder vind je onze presentatie:

Na afloop van de plenaire presentaties splitstte de groep zich op in 6 groepen die ieder met een thema aan de slag ging. Zelf ben ik (heel saai) bij het thema duurzaamheid gaan zitten. Uiteindelijk kwamen er twee hoofrichtingen uit voor projecten:

Ook meedoen? Meld je aan!

Wat ik geleerd heb

Na het zien van alle andere presentaties en de verdiepingsslag met het thema duurzaamheid denk ik dat ik het nu anders zou aanpakke. Ik denk dat ik zou beginnen met de constatering dat de meeste duurzaamheidsmensen beginnen met een verhaal dat de wereld ten onder gaat om dan te concluderen dat je een spaarlamp moet komen. Niet inspirerend en niet effectief. Om vervolgens het filmpje van de pianotrap te laten zien en het te hebben over Robert Cialdini die laat zien dat je met betere communicatie 30% meer effect kan hebben (zonder dat dat geld kost).

Gelukkig zijn leren en fouten mogen maken onderdeel van de kernwaarden bij Seven Days of Inspiration, dus volgende keer beter 🙂

Wil je zelf meedoen met Seven days of Inspiration? Meld je hier aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: