Uit de inbox: Studie over woordassociaties aan de Universiteit Leuven

Waarde deelnemer,

Een tijdje terug hebt u meegewerkt aan een studie over woordassociaties. Op dit moment wordt de tweede fase van deze studie afgerond.
Op dit moment hebben we associaties verzameld voor ongeveer 9000 woorden, maar we willen dit aantal graag nog vergroten. Eigenlijk hopen we om de gemiddelde woordenschat van een persoon, ongeveer 40.000 woorden, in kaart te brengen. Dat is een ambitieus plan, maar het is niet onmogelijk. Iedereen kan meerdere keren deelnemen aan de studie en deze staat nog steeds open voor jong en oud. De website waarop u kunt deelnemen is ook vernieuwd, waardoor het allemaal nog makkelijker wordt om uw gedachten de vrije loop te laten. Wij zouden het heel erg appreciëren indien u de woordassociatietaak nogmaals wilt invullen (uiteraard voor andere woorden) en/of indien u deze link wilt doorsturen naar vrienden of familie.

http://www.kuleuven.be/lsa/

Voor diegenen onder u die graag iets willen weten over de resultaten van onze studie hebben we een nieuwe website gebouwd waarop alle informatie over dit project samengebracht wordt. De website is interessant voor iedereen die zelf wil bekijken hoe woordassociaties samenhangen. U kunt er woordassociaties opzoeken en nagaan welke woorden met elkaar in verband staan. U kunt er te weten komen welke woorden een belangrijke plaats innemen in onze woordenschat en u vindt er links terug naar artikels over deze studie. Kortom, de website biedt een schat aan informatie en werkt ook een beetje zoals een woordenboek, maar dan gebaseerd op de associaties van tienduizenden mensen.

http://www.kuleuven.be/semlab/

We verwelkomen u graag onze nieuwe websites en danken u voor uw enthousiaste medewerking,

Dr. Simon De Deyne  en Prof. Gert Storms

Noot. De opzoeksite is momenteel enkel beschikbaar in het Engels maar bevat ook een aantal Nederlandstalige teksten. Op termijn en afhankelijk van de interesse volgt ook een Nederlandstalige versie. De site wordt best weergeven wanneer u gebruik maakt van de Mozilla Firefox webbrowser.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: