Kraanwater #bad2010

Waarom koop je mineraalwater, als kraanwater in Nederland veel goedkoper is en de kwaliteit minstens gelijkwaardig? Volgens Nudge zijn de kwaliteitseisen aan leidingwater in Nederland zelfs hoger dan de kwaliteitseisen aan mineraalwater.

Bovendien vergt de productieketen van mineraalwater in kleine flesjes meer energie, dan de productie van leidingwater. En dan heb ik het nog niet over het plastic dat overblijft als je je flesje mineraalwater opgedronken hebt. Al kan Annie Leonard dat natuurlijk weer veel beter uitleggen:

In Ghana, Kenya en Tanzania heb ik gezien dat drinkwater belangrijk is, maar ook beseft hoe gezegend we in Nederland zijn om water uit de kraan te kunnen drinken. In Afrika vormt rondslingerend plastic namelijk een groot probleem. Nederlandse waterleidingbedrijven, zoals Vitens, zijn dan ook in verschillende landen actief om de drinkwatervoorziening te verbeteren.

Toch gek dat we zelf steeds meer overstappen op mineraalwater uit plastic flesjes, terwijl onze waterleidingbedrijven andere landen helpen om (het management van) hun leidingwatersystemen te verbeteren. Gelukkig zijn er ook een aantal initatieven in Nederland die dat willen veranderen, zoals Join the Pipe en  Wetapwater.

 1. Hoi Krispijn,
  Heel goed dat je actief blogd over water. Wij van de OCF2.0 thema water-groep zijn druk bezig om de problematiek van water in kaart te brengen en alle ideeen zijn welkom op de Hyves groep http://ocfwater.hyves.nl/?&pageid=534KP6AKG90KC8CG0

  Like

 2. Hoi Mieke,

  Zo kom je de andere OCF 2.0 themagroepen ook online weer tegen 😉
  Ik neem aan dat jullie ook actief mee gaan bloggen op 15 oktober op Blog Action Day? Het thema is tenslotte water… Leen gerust ideeën hier, een overzicht van verschillende posts over water zal ik vrijdag pas plaatsen op Blog Action Day.

  Ik zal ook kijken wat ik kan bijdragen aan de OCF 2.0 themagroep water, maar tijd is een beetje beperkende factor op dit moment gezien een verhuizing die er aan komt.

  Groet,
  Krispijn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: