Update K&F Trading #MyC4

In maart 2009 heb ik 10 Euro geïnvesteerd in K&F Trading in Tanzania. Inmiddels is de lening volledig terugbetaald. Op de site van MyC4 staat een bericht van de provider over de impact van de lening op de ondernemer, de onderneming en haar persoonlijke situatie:

Fromina Gabriel Gakuba runs a spare parts for cars business in the Kariakoo area of Dar Es Salaam. She obtained a loan of € 6000 in order to go to Japan and buy selected spare parts for her business, hoping that this selection of parts would give her an edge over her competitors. Fromina followed through with this plan and has now fully repaid the loan.

Fromina reported several benefits to both her business and her family’s personal life after receiving the loan. Fromina used to the loan to travel to Japan, and through her Japanese husband, managed to get soma favorable deals on key spare parts. Upon returning to Dar Es Salaam with the spare parts, sales and revenue soon grew as the sought after parts were sold off. The long-term effect of the investment has been an improved reputation of the business, leading to a sustained increase in profit.

This increase has enabled Fromina to once again go to Japan, this time taking her two children with her to visit their father. The increased security also means that she no longer has to worry if she will have enough money to pay for her children’s school fee. Fromina does not feel that she needs to take another loan, she feels that the long bidding time can be unsettling for the business’ momentum.

Mooie resultaten, die laten zien dat je met een kleine bijdrage aan een lening een positief effect kan hebben op een bedrijf, het gezin en de ondernemer aan wie je het geld uitleent. Terwijl je er zelf ook rendement uit haalt. Uiteindelijk heb ik 2,15% rendement gehaald op mijn lening volgens MyC4, helaas ligt MyC4watch.com er tijdelijk uit. De berekeningen daar zijn vaak wat gedetailleerder.

Overigens is er voor MyC4 en de investeerders daar nog wel werk aan de winkel, want de ondernemer wil geen nieuwe lening. Reden: de tijd tussen het aanvragen van de lening via het platform van MyC4 en het moment dat ze over het geld kan beschikken is te lang… Da’s zonde, want ik had graag nog een keer geïnvesteerd in F+K Trading.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: