Uit de inbox: Verslag debatdiner Drijvende Krachten beschikbaar

Vorige maand heb ik op verzoek van Young EDBR op persoonlijke titel deelgenomen aan het debatdiner drijvende krachten. Het twitterverslag van het debat vind je hier Vandaag ontving ik ook een email met de link naar het verslag van het diner en de kernelementen die wethouder Van Huffelen heeft gedestilleerd uit het verslag:

  • Samenwerking met de gemeente en andere duurzame pioniers wordt sterk gewaardeerd. Er is behoefte aan georganiseerde samenwerking en het tot stand brengen van verbindingen die de transitie naar een duurzame maatschappij verder kunnen versterken.
  • De regels en procedures worden door duurzame pioniers als een barrière ervaren. De gemeente wordt hulp gevraagd om zaken sneller voor elkaar te krijgen.
  • Slimme financiële constructies zijn nodig om duurzame projecten van de grond te krijgen.
  • Duurzaamheid moet expliciet zichtbaar worden gemaakt in de stad. Door icoonprojecten op verschillende niveaus kunnen Rotterdammers duurzaamheid zien en ervaren.

De kernelementen en de kansrijke ideeën die tijdens het debat, de publieksdag en op het forum geopperd zijn, worden verwerkt in het Programma Duurzaamheid. Dit programma zal naar verwachting eind 2010 gereed zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: