Stem voor duurzaam Lochem

In Lochem is ongeveer 6 jaar geleden Thijs de la Court wethouder geworden. In deze jaren heeft hij (ja ja: uiteraard samen met vele anderen…!) de gemeente Lochem van een duurzame slaper getransformeerd in een duurzame koploper. In feite is hij binnen deze gemeente bezig met het in gang zetten van een systeemverandering naar duurzaamheid toe. Hiervoor kreeg hij afgelopen donderdag nog alle lof voor van VNO-NCW die hem eerde met een ‘duurzame 100’ speld (nee, niet die van Trouw dus, daar kennen ze de lokale overheid niet…). Zijn reactie: “Het moet niet gekker worden…!”

Zoals jullie waarschijnlijk bekend is, komen er altijd stuiptrekkingen van de ‘oude garde’. In transitietermen: het regime. Nu is er weer zo’n stuiptrekking. Het lokale dagblad De Stentor heeft op haar website een poll gezet met als stelling:

Slaat Lochem niet door met zijn inspanningen voor duurzaamheid?

Als koploper heb je last van dat soort dingen. Dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Vandaar mijn verzoek:

1. Ga naar http://www.destentor.nl/regio/lochem
2. Scroll naar beneden, rechtsonder zie je de poll staan
3. Stem!

Want als het in Lochem kan, dan kan het elders ook!!!

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door krispijnbeek, Planeet GroenLinks. Planeet GroenLinks heeft gezegd: @krispijnbeek blogt: Stem voor duurzaam Lochem: TweetIn Lochem is ongeveer 6 jaar geleden Thijs de la Court weth… http://bit.ly/9y1Eft […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: