Uit de inbox: wij willen zon loopt als een trein

Eerder deze maand schreef ik al over de actie wijwillenzon.nl. Vandaag ontving ik onderstaande update per mail:

In één maand tijd zoveel mogelijk orders voor zonnepanelen verzamelen. Dat is het doel van de actie ‘Wij willen zon’ die op 11 november van start ging. Samen met particulieren, bedrijven en andere organisaties streeft ‘Wij willen Zon’ ernaar in recordtempo een order te kunnen plaatsen van 10 Megawatt (8 à 10.000 sets zonnepanelen). De prijs voor 6, 12 of 16 A-klasse panelen ligt dan zo’n 35% onder de goedkoopste marktprijs van dit moment. De actie is een initiatief van Urgenda en De Betere Wereld.

Een keur aan installateurs, verzekeraars en financiers heeft zich aan de actie verbonden. Honderden huishoudens hebben reeds een bestelling geplaatst.” De afgelopen weken hebben zich veel grotere en zakelijke partijen gemeld bij Wij Willen Zon. We zijn met een twintigtal van deze partijen in de afrondende fase van contracten sluiten en aanbetalen. Samen is dit al meer dan 5 MW aan zonnepanelen, met nog 2 MW in de pijplijn. Grote klanten kunnen op maat gemaakte afspraken maken.

Intussen hebben we e-mails en telefoontjes van duizenden mensen beantwoord en zijn velen bezig met financiering of hun installateur. Er melden zich ook steeds meer financiële partners, die wij op de site gaan vermelden met mogelijkheden voor u als koper van zonnepanelen.

Voor mensen die niet in staat zijn om de panelen in 1 keer zelf te betalen is er nu de mogelijkheid om de panelen in huurkoop (lease) te nemen en dan voor 6, 12 of 16 panelen, resp. 25, 40 of 45 euro per maand te betalen. Met uw besparing op de energiekosten hebt u dat er al snel (bijna) uit. Na 15 jaar zijn de panelen van u en kunt u nog zo’n 20-25 jaar gratis gebruik maken van uw eigen zonne-energie. Kijk voor deze optie op www.zoneco.eu.

De actie loopt nog tot en met 7 december. Kijk voor meer informatie op www.wijwillenzon.nl

Overigens gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat er ook behoorlijk wat kritiek is op de actie, zie bv. dit artikel op Duurzaam Nieuws.nl en dit artikel met veel pro’s en cons op Polder PV.

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door krispijnbeek, straten. straten heeft gezegd: RT @krispijnbeek: Nieuwe post: Uit de inbox: wij willen zon loopt als een trein http://goo.gl/fb/kdnVc […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: