Welke overheidsorganisatie onderscheidt zich door lef, durf en ambitie? Welke organisatie pakt de kansen van het web 2.0 op en zet deze succesvol in, intern dan wel extern? Wie strijdt mee om de titel Overheidsorganisatie 2.0 van het jaar?Wordt het bijvoorbeeld Rotterdam met het aanpakken van de Irritatie top-10 middels de Twittercampagne #irriMKB010? Wat dacht je van het delen van je dromen bij Jij & Overijssel of de inzet van Yammer in Noord-Brabant om beter kennis te delen in de organisatie? Of gaat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport er met haar online wervingsacties voor orgaandonoren met de eer vandoor?
Op 16 februari tijdens de Dag van Ambtenaar 2.0 wordt uit deze voorbeelden de Overheidsorganisatie 2.0 van het jaar benoemd. Wordt jouw organisatie gekroond tot Overheidsorganisatie 2.0? Voeg dan de voorbeelden van 2.0 bij jouw organisatie toe!
Meer informatie over hoe jij jouw voorbeeld kunt toevoegen:
Alvast dank voor je bijdrage!
Vorig jaar was het toenmalig Ministerie van Economische Zaken goed vertegenwoordigd in de Overheidsorganisatie 2.0 van het jaar verkiezing. Met nominaties voor PIANOo en het Ministerie van Economische Zaken zelf. Daarnaast was ook het ondernemersforum HigherLevel waar Agentschap NL een actieve bijdrage aan levert voorgedragen, maar niet doorgedrongen tot de 5 genomineerden.
Op zich zou het nieuwe Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een goede kans moeten maken. Door de samenvoeging is tenslotte een behoorlijk ‘powerhouse’ ontstaan: PIANOo, Higherlevel.nl, GUUS.net, Innovatie 2.0 en de initiatiefnemers van het Rijksduurzaamheidsnetwerk onder een dak. Tel daarbij op het toegenomen gebruik van tools als Yammer, Twitter en LinkedIn onder de medewerkers en het is duidelijk dat er voldoende gebeurt binnen de muren van EL&I. Volgende week intern maar eens voorleggen of dat voldoende is om EL&I voor te dragen.
Geef een reactie