Gebruik van een publicatie kalender

In 2010 was ik behoorlijk onregelmatig in het bijhouden van mijn weblog. Een van mijn goede voornemens voor 2011 is om daar wat meer regelmaat in te brengen. Om dat makkelijker te maken volg ik het advies van Chris Brogan op en experimenteer ik met een publicatie kalender voor WordPress. Ik gebruik hiervoor de editorial calender plugin.

Tot nu toe bevalt het gebruik van deze plugin erg goed. De plugin voegt een extra tab in het menu toe met een kalender. Hierin kun je overzichtelijk per week of 4 weken zien welke berichten je geplaatst hebt, of welke je klaar hebt staan voor publicatie. De plugin laat ook zien welke berichten nog in concept zijn en het is mogelijk om via drag-and-drop de berichten naar een andere dag te verplaatsen.

Het gebruik van de publicatie kalender voorkomt niet dat er soms door door tijdsgebrek gaten vallen in het plaatsen van nieuwe berichten. Het zorgt er wel voor dat ik beter in staat ben vooruit te plannen. Zo staat dit bericht al een paar weken klaar voor publicatie, maar kwam het er tot nu toe niet van om het bericht af te schrijven.

Meer uitleg over het gebruik en de mogelijkheden van de editorial calender plugin vind je in het filmpje:

The WordPress Editorial Calendar Screen Cast from Zack Grossbart on Vimeo.

Eén reactie op “Gebruik van een publicatie kalender”

  1. Wow.. Really nice to hear.. Schedule is very important to everyone.. That plugin gives which messages still in draft great concept.. Surely i will follow that.. Thanks for sharing ..

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.