Uit de inbox: Doe mee aan online onderzoek "duurzaamheidsdialoog financiele sector"

Het woord duurzaamheid mag dan niet in de Troonrede hebben gezeten, dat wil niet zeggen dat Nederland stil zit op gebied van duurzaamheid. Gisteravond was ik bij de inleidende lezingen-avond van de cyclus Economie-Transitie, met als inzet om te komen tot een partij-overstijgend voorstel voor een economie-transitie in de richting van een duurzame / toekomstzekere / robuuste economie. De avond was georganiseerd door het Duurzaamheidsoverleg Politieke Partijen (DoPP) en is in zeker zin een vervolg op Nederland krijgt nieuwe energie.

Vanaf maandag gaat er ook een cyclus van start georganiseerd door het Sustainable Finance Lab over de toekomst van het financiële systeem. En ten derde ontving ik in de inbox een uitnodiging om deel te nemen aan het online onderzoek “duurzaamheidsdialoog financiële sector”. Dat onderzoek maakt deel uit van een verkenning van de manier waarop de financiële sector zich oriënteert op haar bijdrage aan een verduurzamende samenleving. Waar wordt de dialoog over de rol van de sector gevoerd en gevoed? Welke drempels ervaren medewerkers bij het ter sprake brengen van duurzaamheid?

Deelnemen aan het onderzoek kan via: http://www.enqueteviainternet.nl/fs42bt55pe .

Het onderzoek is een initiatief van Marleen Janssen Groesbeek en Wibo Koole, wordt gefinancierd door Agentschap NL en geniet de steun van de Stichting Eumedion (koepel van institutionele beleggers) en NIBE-SVV (opleidingsinstituut van de sector).

Het onderzoek bestaat uit een 25-tal diepte-interviews met topmensen en opinion leaders in en rond de sector, plus een online onderzoek onder duizenden medewerkers. Met de resultaten willen wij in het najaar een founders table bij elkaar brengen die de vorm en scope van een permanent platform voor dialoog (werktitel: Societeit Pure Winst) met elkaar bepalen.Het onderzoek strekt zich uit tot een brede groep stakeholders, waaronder onderwijs, toezichthouders, adviseurs, klanten en maatschappelijke organisaties.

Nu maar hopen dat deze drie initiatieven elkaar (en de vele andere lopende initiatieven) gaan vinden en versterken.

2 reacties op “Uit de inbox: Doe mee aan online onderzoek "duurzaamheidsdialoog financiele sector"”

  1. Ik wil alvast een kleine bijdrage geven aan je dialoog.

    De financiële sector is veel te groot geworden en moet heel sterk inkrimpen.

    De economische pyramide wordt topzwaar

    Het is goed om je te realiseren, dat de financiële sector niets produceert en slechts ten dienste staat van de maarschappij. De financiële sector faciliteert slechts de mensen en bedrijven, die wel iets substantieels produceren.

    Like

    1. Hoi Hans,

      even zelf de enquete invullen, anders gaat je bijdrage verloren. Het is namelijjk niet mijn dialoog 😉

      http://www.enqueteviainternet.nl/fs42bt55pe

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.