Uit de inbox: i-Thermostat introduceert de bètaversie van haar online wifi thermostaat

Veel energiebedrijven adverteren momenteel allemaal met hun eigen slimme thermostaat. Te bedienen via internet, via de smart phone etc. Het nadeel van al deze oplossingen vind ik dat je daarna vast zit aan die energieleverancier. En dat is vaak ook de hele opzet van het aanbieden van slimme thermostaten aan particulieren. Iedere klant die blijft vanwege de slimme thermostaat scheelt weer een klant die veroverd moet worden op een concurrent, bovendien heeft je energieleverancier meteen inzicht in je gasverbruik. Ook altijd waardevol…

Zelf ben ik zeker wel geïnteresseerd in zo’n slimme thermostaat. We hadden een paar maanden geleden bijna een systeem gekocht wat per kamer de temperatuur kan regelen. Alleen het prijskaartje daarvan was wel erg hoog met ruim 2.000 Euro (materiaal plus installatie). We hebben dus een wat eenvoudigere oplossing gekozen die prima werkt met onze huidige klokthermostaat. Vandaag bleek wel weer het nadeel daarvan: we waren ruim 3 uur later thuis dan verwacht, dus de kachel had ruim 3 uur voor niks gestookt. Nu is ons gasverbruik vrij laag (zo’n 700 tot 900 m3 per jaar), maar toch er valt nog zeker wel te besparen.

Mogelijke oplossing

Een mooie optie daarvoor is een slimme thermostaat die via internet aan te sturen is, maar dan wel leveranciersonafhankelijk. Ook al is GreenChoice voorlopig onze elektriciteitsleverancier vanwege onze winddelen. Ik heb wel eens naar leveranciersonafhankelijke slimme thermostaten gekeken, maar die zijn al snel tegen de 1.000 Euro. Dat vind ik voorlopig te duur. Een andere optie dook in de reacties van mijn weblog op: de slimme thermostaat van i-Thermostat.

Deze is volledig via internet te bedienen. Als we deze thermostaat hadden gehad had ik vanmiddag het moment van stoken simpelweg aangepast aan het moment van vertrek uit het winkelcentrum. Op jaarbasis kan dat tot 20% op het gasverbruik schelen volgens i-Thermostaat. In ons geval is dat 140 tot 180 m3 gas per jaar, oftewel 90 tot 115 Euro per jaar (uitgaande van 0,65 Euro/m3 aardgas).

Momenteel is de i-Thermostat in beta test. Deelnemers aan de bètatest betalen € 250. Hiervoor krijgen ze de hardware, App, toegang tot de online agenda. De productervaringen van bètagebruikers wordt verwerkt in de definitieve versie. Bij de productlancering ontvangen de betagebruikers de definitieve i-Thermostat én krijgen een VIP behandeling op het introductiefeest van dit innovatieve product.

Helaas kan de i-Thermostat nog niet overweg met ons buffervat warm water, waardoor in ons geval een deel van de besparing weer verloren gaat. Bovendien zijn er door het thuisfront ook grenzen aan mijn besparingswoede gesteld. Zonnepanelen mogen nog een keer, maar ieder ander voorstel wordt afgewogen tegen alle andere wensen in huis.

Persbericht i-Thermostat:

Onverwachts uit eten, eerder thuis of een weekendje weg? Niemand is thuis, de cv-ketel brandt. Die is immers voorgeprogrammeerd. Zonde van de energie, uw geld en het milieu. Daar is nu een slimme oplossing voor. Met de i-Thermostat geeft u eenvoudig en snel via uw smartphone aan dat u later of eerder thuiskomt. Het standaard weekprogramma voert u op een handige manier in via de online agenda.

De bijbehorende kamerthermostaat is mooie, strakke en platte ontworpen en blinkt uit in eenvoud en design. U ziet alleen die gegevens die u werkelijk nodig hebt.

Aanleiding

Onderzoek van Ministerie van (voormalig) VROM onder 5.000 Nederlandse huishoudens toont aan dat
75% zijn woning verwarmd tijdens afwezigheid. De belangrijkste reden is de gebruiksonvriendelijkheid van
de huidige generatie klokthermostaten.

Uit onderzoek van GFK Intomart blijkt verder dat consumenten alleen bereid zijn te investeren in het milieu als het weinig moeite kost én de terugverdientijd kort is. Daarnaast is men meer bereid tot investeren in milieuoplossingen die zichtbaar zijn voor de peer-group.

Aantoonbare consumentenbehoefte

De i-Thermostat speelt in op deze aantoonbare consumentenbehoefte: een gebruiksvriendelijke intuïtieve thermostaat. Daardoor wordt ‘duurzaam stoken’ en geld besparen simpel en leuk. De i-Thermostat maakt het mogelijk 20% te besparen op gasverbruik en kan een gemiddeld huishouden 350 kg CO2 uitstoot per jaar besparen. De terugverdientijd voor de consument ligt rond de 2 a 3 jaar.

Instellen & aanpassen
De drie interfaces met de consument afgestemd op het gebruiksmoment en gebruiksfunctie:
1. Kamerthermostaat – mooi en strak.
2. Webportal – gemak en overzicht
3. App voor iOS en Android – handig en simpel
Alleen die informatie die de consument op dat moment wenst wordt getoond. Doordat de thermostaat online is kunnen allerlei slimme features worden toegevoegd.

Slim & innovatief

De i-Thermostat is de eerste thermostaat die leert van het verleden maar ook in de toekomst kijkt! Zo wordt de i-Thermostat zelflerend en weet hij hoelang het duurt voordat het huis opgewarmd is. Daarnaast zal de thermostaat gebruik gaan maken van de weersvoorspelling om bijvoorbeeld de ketel uit te schakelen verwacht wordt dat de zon gaat doorbreken om het huis te verwarmen. Zeker dit laatste is een innovatie die uniek is in de wereld. Door deze feature is er minder energie nodig om het huis toch lekker warm te houden.

De slimmigheden draaien op de server. In de toekomst kunnen er features worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld inspelen op waar de eigenaar van de thermostaat zich bevindt. De i-Thermostat is online updatebaar en is zo altijd bij de tijd en nooit uitgeleerd.

Plug & Play

De i-Thermostat wordt een plug-and-play product: het vervangt de huidige thermostaat en maakt gebruik van de bestaande bedrading tussen thermostaat en cv-ketel. Draden trekken voor de buitenvoeler is niet nodig: de buiten temperatuur wordt online opgehaald.

Bestellen

Voor een selecte groep vooruitstrevende geïnteresseerden is nu de bètaversie van de i-Thermostat beschikbaar. De productervaringen van deze groep bètagebruikers wordt verwerkt in de definitieve versie. Er zijn al diverse bèta i-Thermostats in het veld die aangestuurd worden met een app en portal. Deze gebruikers ontvangen bij de productlancering de definitieve i-Thermostat én krijgen een VIP behandeling op het introductiefeest van dit innovatieve product.

Crowd funding

i-Thermostat geeft consumenten de mogelijkheid om dè eerste te zijn in het toepassen van dit fraai vormgegeven stuk techniek en gebruik te maken van de intuïtieve werking ervan. Daarnaast bestaan de mogelijkheden van het mee-ondernemen, het testen en het helpen om dit innovatieve product op de markt te brengen.

i-Thermostat maakt gebruik van Crowd Funding voor de bèta-test. Deelnemers aan de bètatest betalen € 250. Hiervoor krijgen ze de hardware, App en toegang tot de online agenda.

Roadmap

De lancering van het uiteindelijke product staat gepland voor de tweede helft van 2013. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website www.i-thermostat.eu of via info at i-thermostat.nl

20 reacties op “Uit de inbox: i-Thermostat introduceert de bètaversie van haar online wifi thermostaat”

  1. Leuke blog! bedankt! In de toekomst plannen we ook zelflerendvermogen wat gebruikt maakt van de weerVOORspelling & wellicht het aansturen van de de cv-ketel op basis van waar mensen zich bevinden.

    http://www.i-thermostat.eu
    info@i-thermostat.nl

    Like

    1. Graag gedaan. Het is een mooi product, maar tenzij we de loterij winnen gaan we zelf niet meer investeren in onze gasinstallatie. De komende jaren gaan we sparen om definitief van het gas af te kunnen. Dat scheelt weer bijna 200 Euro aan jaarlijkse vaste lasten voor een aansluiting.

      Like

      1. Krispijn,

        We merken dat we behoorlijk wat traffic via jouw blog krijgen, top! Hebben we ook wel nodig tussen al dat marketing geweld van de NUON en Essents van deze wereld;-)

        Fossiel is wellicht inmiddels wat achterhaald maar nog niet passee! Tot die tijd kun je toch mooi rond de 20% besparen door je thermostaat goed te programmeren. De i-Thermostat maakt je dit, met de online agenda, heel gemakkelijk. Daarbij kun je altijd via de App de cv uit (of aan) zetten waar en wanneer je wilt.

        Hans Kouwenhoven
        http://www.i-Thermostat.eu

        Like

        1. Da’s mooi.
          Fossiel is hier voorlopig zeker niet passee, we nemen nog steeds bijna 800 m3 aardgas per jaar af. Er zijn echter meer zaken die we aan ons huis willen doen. Tot op heden heb ik redelijk de vrije hand gehad met verbeteringen en energetische zaken. Ondertussen schuift de discussie richting badkamer en keuken, die toch ook een keer aan vervanging toe zijn. Hooguit nog zonnepanelen en dan mag ik in de keuken en badkamer nog letten op duurzaamheid en energiebesparing, maar buiten gaat er dan even niet zo veel meer gebeuren in huis.

          Like

  2. Net de website van i-Thermostat.eu bekeken. Ziet er echt mooi uit. Ik denk dat programmeren via de online agenda top is! Een App wil ik ook.

    Like

    1. Ik ben benieuwd of je ook daadwerkelijk mee gaat doen met de beta test en zo ja, dan ben ik uiteraard benieuwd naar je ervaringen.

      Like

      1. @Krispijn: ik heb me net aangemeld via de website voor de nieuwsbrief en als tester.
        Ik zal je uiteraard op de hoogte houden!

        Groet & goed uiteinde!

        Anneke

        Like

  3. Krispijn,

    We krijgen behoorlijk wat traffic vai jouw Blog, Leuk!
    Kunnen we goed gebruiken in al al het marketinggeweld van de NUON en Essents van deze wereld;-)

    Fossiel kan dan wellicht op termijn uitgefaseerd worden tot die tijd kan je wel tot 20% besparen op je gasverbruik door je thermostaat goed te programmeren. Via ons online agenda gaat dat super gemakkelijk en via de App kan je overla en altijd de temperatuur aanpassen.

    Hans Kouwenhoven
    http://www.i-thermostat.eu

    Like

  4. Wie betaalde het onderzoek van GFK Intomart waaruit blijkt dat “consumenten alleen bereid zijn te investeren in het milieu als het weinig moeite kost én de terugverdientijd kort is”?

    Zo zien ze wel veel nut in zuiniger auto’s, en die zijn niet goedkoop, en de terugverdien tijd is heel erg wazig.
    Mensen maken keuzes alsof Nederland een bezet land is, een fossiele energie dictatuur, waar mensen juist weinig keus gelaten wordt om duurzaam te kiezen, omdat alles zo is ingericht dat het voordeel naar de fossiele dictator op EZ gaat.

    Woning isolatie kwam al 40 jaar geleden in zwang, maar wordt nog steeds niet optimaal benut. Daardoor lekt warmte onnodig weg uit woningen.
    Daarom moet de gebruiker zijn lekkende woning voortdurend opstoken als hij er echt is.
    Goed geïsoleerde woningen lekken geen warmte, daar hoeft de thermostaat niet steeds aangepast te worden.

    Goede isolatie is veel gebruikers vriendelijker dan een thermostaat die je steeds hoger moet zetten

    Like

    1. Beste Henk,

      Het onderzoek door GFK Intomart is uitgevoerd in opdracht van Milieu Centraal onder meer dan 800 consumenten.

      Volgens mij sluit een slimme thermostaat zoals de i-Thermostat.eu goede isolatie niet uit. Beide, in combinatie met nog andere zaken is wellicht de way to go!

      Groet,

      Hans Kouwenhoven
      i-Thermostat.eu

      Like

    2. Ook als je goed isoleert is het m.i. handiger om de thermostaat wat lager te zetten als je er niet bent.

      Like

    1. Wat vind je er interessant aan? Heb er zelf wel eens oppervlakkig naar gekeken, maar verschilt m.i. niet zo heel veel van gewone klokthermostaat. Dus ik zag weinig meerwaarde t.o.v. onze huidige thermostaat, al kan ik me daar natuurlijk in vergissen,

      Like

  5. @ Jan Jansen
    Kan interessant zijn maar deze is niet via een App aan te sturen, heeft geen intuïtieve online agenda en…is lelijk (smaken verschillen uiteraard!). Als je de diverse blog hierover leest zijn gebruikers nog niet echt onder de indruk van deze thermostaat. Daarbij: bewegingssensor: koud als je thuis komt? lijkt me niet comfortabel.

    Groet,

    Hans Kouwenhoven
    http://www.i-thermostat.eu

    Like

  6. U zou ook eens kunnen kijken naar de Wifi thermostaten die wij verkopen. Hiermee kunt u zowel op het touchscreen als op de App de thermostaat bedienen.

    Like

  7. i-Thermostat heeft zijn naam inmiddels verandert in ThermoSmart.nl!

    Groet,

    Hans Kouwenhoven
    http://www.thermosmart.nl

    Like

    1. Frank Oosterwijk Avatar
      Frank Oosterwijk

      Naamsverandering door google ?

      Moest dit van Apple ?

      Like

      1. @ Frank, nee we vonden Smart beter aansluiten bij ons product.
        Daarbij wilden we de .nl en die konden we i-Thermostat niet krijgen.

        Groet,

        Like

  8. […] vorig jaar schreef ik al over de crowdfundingcampagne van i-Thermostat, een Nederlandse start-up die een slimme thermostaat aan het ontwikkelen is. Inmiddels heeft het […]

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.