Stukje Windmolen: Samenwerking Vereniging Eigen Huis & Windcentrale

Begin dit jaar lanceerde Vereniging Eigen Huis het initiatief Stukje Windmolen. Een initiatief dat qua sterk leek opde Winddelen van De Windcentrale. Navraag bij De Windcentrale leerde ook dat ze bezig waren met die samenwerking en vandaag kondigt Vereniging Eigen Huis die samenwerking ook officieel aan:

Beste heer Beek,

Met plezier stellen wij De Windcentrale aan u voor. De Windcentrale is een pionier op het gebied van windenergie. Inmiddels beheert de organisatie twee windmolens die in duizenden stukjes zijn gesplitst. Die stukjes, de Winddelen, zijn verkocht aan consumenten.

Vereniging Eigen Huis volgt de ontwikkelingen rondom De Windcentrale op de voet. In Eigen Huis Magazine en op Eigenhuis.nl hebben we veel aandacht besteed aan windenergie én De Windcentrale. Uit de talloze reacties blijkt dat de belangstelling voor dit onderwerp groot is. Wij onderzoeken nu of we Stukje Windmolen verder kunnen ontwikkelen met De Windcentrale. Sinds september 2012 zijn wij hierover met hen in gesprek.

Meer informatie over De Windcentrale

Wat doet De Windcentrale en wat doet Vereniging Eigen Huis?
Als de samenwerking definitief is, zal De Windcentrale de coöperatie opzetten en een windmolen selecteren. Vereniging Eigen Huis stelt eisen aan een windmolen van Stukje Windmolen. Denk bijvoorbeeld aan:

Hoeveel geluid de windmolen van Stukje Windmolen maximaal mag produceren;
Wat de minimale afstand moet zijn tussen een woning en de windmolen;
En draagt de windmolen bij aan CO2-reductie?
 

Vervolgens zal Vereniging Eigen Huis de geïnteresseerden verzamelen en begeleiden tijdens het traject. Daarbij staan wij in voor de kwaliteit van De Windcentrale en zien we erop toe dat de coöperatie goed functioneert. Ook bieden we deskundige ondersteuning als u eigenaar bent geworden van een winddeel.

Vragen?

Wij ontvangen veel reacties. De antwoorden op uw vragen vindt u op onze website.

Meer informatie over Stukje Windmolen
Met vriendelijke groet,

Vereniging Eigen Huis

Felicitaties dus voor Harm en Anne van De Windcentrale. Voor leden van Vereniging Eigen Huis die willen weten of het werkt: onze winddelen hebben inmiddels ongeveer 40% van hun verwachte jaaropbrengst opgewekt. Bijkomend voordeel (naast de opgewekte stroom): van een winderige dag wordt je een stuk minder chagrijnig 😉

Eén reactie op “Stukje Windmolen: Samenwerking Vereniging Eigen Huis & Windcentrale”

  1. […] ook niet stilgestaan. In 2013 hebben ze 4 windmolens via crowdfunding gekocht. Ook sloten ze een samenwerking met Vereniging Eigen Huis en werden ze door het uitgeroepen tot winnaar van de WNF Cleantech Star Award […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: