Jubileum: 10 jaar Krispy’s Blog

Begin dit jaar had ik me nog zo voorgenomen om er een berichtje aan te wijden, vandaag kom ik er achter dat de datum ongemerkt gepasseerd is: op 9 augustus 2004 publiceerd ik ’t eerste bericht op m’n blog. Toen nog niet bij WordPress, maar in de experimentele ruimte van XS4All. Het begin was puzzelen op de techniek, want ik was net zo blij dat ik m’n eigen website in html kon knutselen.

Van XS4All ben ik naar een zelf gehoste WordPress omgeving verhuisd, waarna ik nu een plekkie heb op WordPress.com. Door die wijzigingen kan ik weinig zinnigs meer zeggen over historische statistieken. De statistieken die ik het langst heb meeverhuisd zijn die van Statcounter:

yearly-rpu-labels-area-2004_2014

De statistieken van Statcounter laten duidelijk zien dat na een gestage opbouw in bezoekers (blauw) en pageviews (groen) er ook een aantal jaren een forse dip is geweest, onder andere doordat ik toen minder blogde. Sinds 2012 loopt het bezoekersaantal weer gestaag op en stijgt ook het aantal terugkerende bezoekers (bruin/geel). Of ik dit jaar over het record in pageviews van 2007 weet te breken betwijfel ik.

Populaire onderwerpen door de jaren heen

De afgelopen jaren sprongen een aantal onderwerpen er uit in bezoekersaantallen. Van de begin jaren kan ik het me niet meer herinneren, de top 10 van de afgelopen 3 jaar ziet er als volgt uit:

Week van de energierekening: is er een app voor het bijhouden van je energieverbruik?   9.769
Collectieve inkoopacties zonnepanelen vergeleken   2.392
De Qboxmini van Qurrent na 2 maanden gebruik   1.580
Rendement Meewind 2011   1.474
Wie is Krispijn?   1.467
Energiebesparingsmaatregelen in huis   1.452
Gekocht: Winddelen   1.289
Windenergie vs zonne energie. Deel 2   1.183
Update vergelijking collectieve inkoopacties: 123 Zonne-energie   1.150
Joepie: de Qbox is geïnstalleerd   956

Populaire zoekonderwerpen zijn Meewind, Winddelen, Zon Zoekt dak en meterstanden bijhouden.

Toekomstige ontwikkelingen en plannen

De onderwerpen waar ik over schrijf zijn deels anders dan een aantal jaar geleden, toen ik veel meer over film schreef dan nu. Maar ja, met twee kleine meiden en een fulltime baan heb ik de puf niet om ook nog te vrijwilligen bij het IFFR. Dat komt wel weer een keer.

Echt grote plannen met die blog heb ik niet. in ieder geval zal blijven is de reeks over ons energieverbruik. Een onderwerp waar ik weer wat meer aandacht aan wil gaan besteden zijn Nederlandse bedrijven met leuke, duurzame producten, en dan met name mkb-bedrijven. Ook blijf ik de artikelen die ik voor Sargasso schrijf hier blijven doorplaatsen, net als de artikelen van Craig Morris die ik met zijn toestemming voor Sargasso vertaal. Tot slot kan je op korte termijn meer informatie verwachten over twee initiatieven waar ik bij betrokken ben: AiREAS Rijnmond en het Schiedams Energie Collectief.

2 reacties op “Jubileum: 10 jaar Krispy’s Blog”

  1. mooie cijfers Krispijn. Ben gewoon jaloers. 🙂

    Like

  2. […] persoonlijk hoogtepuntje was dat het dit jaar 10 jaar geleden was dat ik begon met bloggen. In die tien jaar hebben heel wat onderwerpen de revue gepasseerd. Van film tot zeilboot, maar de […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: