Wie is Krispijn?

Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer die inmiddels in Schiedam woont. Ik chargeer graag en heb een voorliefde voor foute & politiek-incorrecte grappen (en geloof me de betekenis van de term politiek incorrect verschilt per publiek 😉

Kort CV

Vanaf juli 2022 werk ik bij de provincie Zuid-Holland als coördinator voor de regionale energie strategieën en als accounthouder voor de RES-regio Midden-Holland.

In 2022 was ik kandidaat raadslid voor GroenLinks Schiedam.

Van april 2018 tot en met juli 2022 werkte ik als projectleider energietransitie voor de gemeente Woerden en gemeente Oudewater.

Sinds 2016 ben ik bestuurslid bij de lokale energiecoöperatie Energiek Schiedam.

Van maart 2017 tot en met maart 2018 heb ik als productie- en servicemanager voor EBUSCO gewerkt.

Tussen september 2015 en februari 2017 heb ik als fractiemedewerker energie, klimaat en milieu gewerkt voor de Tweede Kamerfractie van Groenlinks.

Van 2014 tot september 2015 werkte ik voor e-Driver als senior consultant veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik ondersteunde klanten bij de implementatie van e-Driver en voer analyses uit op brandstofverbruik en schades.

Van 2011 tot 2014 werkte ik bij Strukton als adviseur maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik was verantwoordelijk voor de CO2-prestatieladder, aanleveren van de mvo-cijfers voor het jaarverslag, en duurzaamheid in tenders en projecten.

Van 2006 tot 2011 werkte ik bij het rijk voor Ministerie van Economische Zaken (, Landbouw en Innovatie). Oorspronkelijk op de beleidsterreinen veilig ondernemen (oa. betrokken geweest bij BIZ) en milieu & economie. Vanaf eind 2008 tot 2011 als een van de duurzaamheidscoördinatoren en op het gebied van duurzaam ondernemen als kans.

Begin 2008 heb ik samen met 11 collega’s van verschillende departementen een netwerk van & voor ambtenaren die bezig zijn met duurzame ontwikkeling in het werk opgezet onder de naam Rijksduurzaamheidsnetwerk. Dit netwerk is geïnspireerd op de Planet Me aanpak van TNT die het Kabinet Balkenende IV gebruikt als voorbeeld in haar Kabinetsbrief duurzame ontwikkeling.

Vanuit het Rijksduurzaamheidsnetwerk was ik betrokken bij Ambtenaar 2.0, waar ik van eind 2008 tot 2011 een van de redactieleden was. Na de Innovation Lecture 2008 was ik betrokken bij een pilot beleidsontwikkeling via internet van het Ministerie van Economische Zaken, zie www.innovatie20.nl en Ambtenaar 2.0 voor meer informatie. De community van Innovatie 2.0 heeft inmiddels ook meerdere live events georganiseerd. Zie hier voor meer informatie.

Tussen 2002 en 2011 heb ik in verschillende financieel-economische functies in het bedrijfsleven gewerkt.

Opleiding

Na de Montessori Lagere School en het Montessori Lyceum Rotterdam heb ik milieu-economie gestudeerd in Wageningen.

Voor meer informatie zie mijn LinkedIn-profiel.

Nevenactiviteiten

Sinds 2016 ben ik bestuurslid bij Energiek Schiedam.

Van 2016 tot 2018 was ik voorzitter van GroenLinks Schiedam

Tijdens mijn (studie-)tijd in Wageningen ben ik actief geweest bij jongerenvereniging Unitas en bij Filmhuis Movie-W.

In en buiten het werk ben ik op zoek naar het leggen van verbindingen. Dit weblog bevat persoonlijke meningen en bespiegelingen. Zie ook de disclaimer.

Hobbies

Eind 2004 heb ik de zeilboot (Pampus De Noord nummer 166, bouwjaar 1942) van mijn grootvader overgenomen en deze onder leiding van Piet Haarsma in Nieuwe Brug gerestaureerd. Een van mijn hobbies is dan ook, weinig verrassend, zeilen.

Daarnaast ben ik gek op bordspellen en ben ik jarenlang jaarlijks te vinden geweest op Spiel in Essen.

Activiteiten op internet:.

Check out my about.me profile! Ik op Mastodon.

Contact

%d bloggers liken dit: