Anders reageren op mijn weblog in 2011

In 2010 heb ik behoorlijk wat lopen experimenteren op mijn weblog met plugins. Zo heb ik een tijd iedere dag of week mijn tweets in een verzamelpost op mijn weblog geplaatst, en plaatste ik alle reacties die via twitter binnenkwamen via een plug in als commentaar op mijn site. Daarnaast heb ik een tijdje geëxperimenteerd met een extern commentaarsysteem van Intense Debate.

Alle drie zijn niet goed bevallen. Met Intense Debate ben ik vrij snel gestopt, omdat commentaren zoek raakte. Bij het synchroniseren van de database met commentaren van WordPress en Intense Debate ging er iets mis. Reden om Intense Debate er weer uit te gooien

Ook met het dagelijks/wekelijks posten van twitterberichten ben ik al een tijdje gestopt. En aangezien ik niet het idee heb dat BackType de plugin om tweets, friendfeed conversaties en dergelijke op je blog te krijgen nog onderhoud heb ik die er ook afgeschopt.

Disqus

Sinds kort ben ik overgestapt op het commentaarsysteem van Disquss. Het overzetten van de commentaren naar Disquss ging snel, makkelijk en probleemloos. Een aantal aardige mogelijkheden die Disquss biedt (schaamteloos gekopieerd van mijn oud collega Hans Mestrum, die al eerder overstapte op disquss):

 • inloggen om te reageren: je kunt inloggen met je profiel van disquss, twitter, facebook, openID of yahoo. Maar je kunt ook gewoon als gast met je emailadres en link naar je website reageren. Als je al in Twitter ingelogd bent, dan ziet het systeem dat automatisch en kun je dus gelijk reageren. Voordeel is dat je foto bij het comment komt en dat je je reactie ook door kunt zetten naar Twitter of Facebook, zodat je lezers daar ook je reactie zien.
 • reacties in twitter onder een bericht: als er ergens door iemand de link van het bericht gebruikt wordt, dan wordt dit opgepikt door disquss en keurig onder de reacties gezet. Zo is er dus een verschil tussen een Comment en een Reaction. Een Reaction komt van buiten mijn weblog.
 • abonneren op reacties of per mail ontvangen: je kunt je via RSS abonneren op de reacties op een bericht of de reacties automatisch per email toegestuurd krijgen. Handig als je de discussie wil volgen
 • sorteren: de reacties kun je sorteren
 • Like/Not Like: je kunt aangeven of je een bericht leuk vindt of juist niet. Dat kun je ook weer naar facebook of twitter laten sturen
 • laatste reacties in de zijkolom: aan de zijkant zie je de laatste diquss comments. Dus de reacties die onder een bericht zijn gezet. Er staat ook een fotootje bij als je tenminste ingelogd bent geweest. En in die reactie staan links naar je profiel, het bericht en de reactie.
 • Als je je via email abonneert krijg je reacties per email. Wanneer je daar dan via email op reageert, dus een mail terugstuurt, dan komt dat ook gewoon op mijn blog terecht onder het bericht en de reactie waar je op reageerde. Handig!

Het enige dat ik nog moet zien te regelen is de koppeling van mijn Disqus account aan mijn eerdere commentaren. Volgens de site van Disqus verschijnt de mogelijkheid om je accounts samen te voegen vanzelf in je profielinstellingen als het emailadres hetzelfde is. Maar dat is tot nu toe niet gebeurd.

5 reacties op “Anders reageren op mijn weblog in 2011”

 1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door krispijnbeek, Planeet GroenLinks. Planeet GroenLinks heeft gezegd: @krispijnbeek blogt: Anders reageren op mijn weblog in 2011: TweetIn 2010 heb ik behoorlijk wat lopen experiment… http://bit.ly/g4RgpA […]

  Like

 2. Je kunt in Disqus alle eerdere commentaren inlezen. Dat moet je op disqus site zelf doen: http://hansonexperience.disqus.com/admin/tools/import/
  Dat duurt wel even, maar dan heb je dus alle reacties. Ook kun je instellen dat disqus synchroniseert met je comments in wordpress. Altijd handig als je er eens mee zou willen stoppen.
  Succes!

  Like

 3. Je kunt in Disqus alle eerdere commentaren inlezen. Dat moet je op disqus site zelf doen: http://hansonexperience.disqus.com/admin/tools/import/
  Dat duurt wel even, maar dan heb je dus alle reacties. Ook kun je instellen dat disqus synchroniseert met je comments in wordpress. Altijd handig als je er eens mee zou willen stoppen.
  Succes!

  Like

  1. Hoi Hans,

   Dank voor je reactie. Ik heb de eerdere commentaren inmiddels in weten te lezen.

   Het is me zelfs gelukt om mijn eigen eerdere commentaren samen te voegen met mijn disqus account. Dat was een van de dingen die niet lukte me Intense Debate, maar met een weekje geduld probleemloos ging met Disqus 🙂

   Groet,
   krispijn

   Like

 4. Dit gaan we dan maar even proberen, aangezien het lijkt de enige overgebleven plugin en dienst voor WordPress die dat kan….

  Bedankt voor je review 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: