Vooruitblik 2013, terugblik 2012

2012 is bijna afgelopen, dus tijd om een vooruitblik te geven op 2013 en om de balans op te maken over 2012.

Vooruitblik 2013

Het allerbelangrijkste is dat we begin 2013 gezinsuitbreiding verwachten. In Midas Dekkers’ woorden betekend dat nog een milieuramp erbij. Vorige keer hebben we veel zaken zo milieuvriendelijk mogelijk ingekocht en ook vrij van BPA. Inmiddels is BPA, dankzij Europa, verboden in babyflesjes. Dit keer gaan we het milieu-aspect iets anders aanpakken. Veel babyspullen hebben we namelijk nog, en wat we nog nodig hadden hebben we gekregen van vrienden en collega’s, of geruild via Krijg de Kleertjes.

Ander goed nieuws is dat mijn hoogzwangere vriendin per 1 mei een nieuwe baan heeft voor 4 dagen in de week. Dat betekent dus extra inkomsten voor ons en werkgelegenheid bij het kinderdagverblijf. Afgelopen jaar hadden we dat namelijk teruggeschroefd van 3 dagen naar 1 dag in de week. Vanaf 5 wordt dat dus weer 3 dagen in de week, wat weer werk betekent voor een leidster op een kinderdagverblijf. Zo leveren we onze kleine bijdrage om de economie weer wat aan te zwengelen tegen de bezuinigingsdriften van het huidige kabinet in.

De gezinsuitbreiding betekent dat wel het op mijn weblog wat rustiger zal zijn/worden dan in 2012. Gezin eerst, daarna werk en dan, ergens ver daarna dit weblog. Ik heb nog wel een aantal berichten in voorbereiding, die ik in januari/februari hoop te kunnen publiceren. Onderwerpen daarvan:

  1. Resultaten van de verschillende investeringen die we de afgelopen jaren via crowdfunding hebben gedaan;
  2. Besparing van isolatie als je al een (redelijk) geïsoleerd huis hebt n.a.v. een bericht van Erica Verdegaal over zonnepanelen vs. isolatie;
  3. Een bericht over zelflevering light;
  4. Het voordeel van zonnepanelen voor grootverbruikers van energie;
  5. De-investeren uit de fossiele energiesector door pensioenfondsen, banken en overheid (de Nederlandse staat is via Energiebeheer Nederland grootinvesteerder in de winning van fossiel en in CCS, terwijl EBN niet investeert in de winning van hernieuwbare energie).

Daarnaast kan je komend jaar ook wat meer aandacht verwachten voor projecten waar ik binnen Strukton bij betrokken ben.

Voor degene die het te rustig wordt en die meer willen horen over duurzaamheid zijn dit wat mij betreft de aanraders om te volgen (willekeurige volgorde):

Terugblik 2012

Het absolute hoogtepunt was het bericht dat er gezinsuitbreiding op komst is, gevolgd door het nieuws dat mijn hoogzwangere vriendin na haar zwangerschapsverlof weer aan het werk kan.

Inmiddels zijn de kinderkamer en het huis redelijk op orde, nog niet alles is af maar daar ploeteren we volgend jaar weer aan verder. Nu eerst Oud&Nieuw vieren, bij voorkeur zonder vuurwerkoverlast.

Gelet op de lezersaantallen stond mijn mijn weblog in 2012 in het teken van de collectieve inkoopacties voor zonnepanelen. De 2 beperkte overzichten die ik daarvan publiceerde waren in 2012 verreweg het meest bezochte bericht met dik vijfduizend page views. Peter Segaar heeft op Polder PV een beter en actueler overzicht staan.

Ook De Windcentrale was een gewild onderwerp, maar dan toch vooral de zoekterm ‘nadelen windcentrale’ die in 2012 de meest gebruikte zoekterm was voor mijn blog. En dan te bedenken dat we 3 winddelen gekocht hebben… Ook het rendement van Meewind werd geregeld opgezocht.

Doordat ik dit jaar gemigreerd ben van een zelfgehost weblog naar WordPress.com zijn de statistieken door WordPress in tweeën gedeeld. In totaal waren er dit jaar zo’n 40.000 pageviews. Hieronder kunnen de liefhebbers van cijfertjes ze terug zien.

Here’s an excerpt:

600 people reached the top of Mt. Everest in 2012. This blog got about 4.200 views in 2012. If every person who reached the top of Mt. Everest viewed this blog, it would have taken 7 years to get that many views.

Click here to see the complete report.

See the #fireworks I created by blogging on #WordPress #Jetpack. My 2012 annual report..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: