Betalen niet-werkende de lastenverlichting voor werkenden?

In de brief over belastingmaatregelen die vorige week aan de Tweede Kamer werd gestuurd wordt duidelijk hoe Rutte zijn ‘€ 1.000 erbij voor werkend Nederland’ wil betalen:

Een daling van de lasten met € 5 mld leidt tot een daling van inkomstenbelasting van gemiddeld circa €800 per werkend huishouden. Om tot een wezenlijke groei van werkgelegenheid te komen wordt de lastenverlichting vooral gericht op werkenden. In dat kader zijn de volgende maatregelen uitgewerkt: (…) Medefinanciering van deze maatregelen door een volledige afbouw van de algemene heffingskorting (ca. -€ 2,10 mld).

Belastingconsulent Guido van Vulpen schrijft op Facebook dat hij hoopt dat dit een foutje in de brief is, anders gaan niet werkenden er tot € 2.200 per jaar op achteruit. Het afbouwen van de algemene heffingskorting staat ook haaks op ontwikkelingen als negatieve inkomstenbelasting en basisinkomen.

Staatssecretaris Wiebes schijnt gezegd te hebben dat het een volledige afbouw voor inkomens boven de 30.000 euro zou zijn. Zo staat het niet in de brief, maar het klinkt wel aannemelijk in het kader van de andere uitspraak

niemand gaat er op achteruit.

Open waanlink

Dit is een bewerking van een eerdere open waanlink op Sargassso.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: