Van MyC4 naar Sunfunder

Sinds 2008 investeer ik via MyC4 in Afrikaanse ondernemers en sinds 2013 in offgrid solar via Sunfunder. In juni heb ik een deel van mijn geld bij MyC4 weggehaald en geïnvesteerd in offgrid solar via Sunfunder. Reden daarvoor is dat MyC4 al een paar maanden geen nieuwe leningen plaatst op haar platform.

MyC4 plaatst geen nieuwe leningen, omdat KEEF (een van de microkredietinstellingen waar MyC4 mee samenwerkt) nog langer geld terug te betalen. Zolang dit niet is opgelost plaatst MyC4 geen nieuwe leningen op het platform. Inmiddels lopen er juridische procedures vanuit MyC4.

Zelf vond ik het jammer dat het geld al zo lang niks stond te doen. Reden om ongeveer 1/3 van mijn investering weg te halen bij MyC4 en over te boeken naar Sunfunder. Helaas biedt Sunfunder geen rendement aan kleine investeerders. Ook is het aantal projecten kleiner en zijn de bedragen groter, wat er toe leidt dat ruim 30% van mijn investering nu in het nieuwste project.

Tot op heden is 100% van de leningen op Sunfunder terugbetaald, maar het risico op niet terugbetalen blijft altijd aanwezig. En wat er dan kan gebeuren weet ik maar al te goed uit mijn ervaringen met MyC4. Vooralsnog neem ik de gok ten bate van meer duurzame energie voor de bodem van de energiemarkt.

Eén reactie op “Van MyC4 naar Sunfunder”

  1. […] ogen een waardig vervolg van mijn investeringen in kleine ondernemers via het inmiddels failliete MyC4 en een uitbreiding op mijn investeringen in duurzame energie in Nederland. Waarover een volgende […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: