In memoriam Jeroen Ensink

Er zijn momenten dat oude vrienden het nieuws halen op een manier die je niemand gunt. Kort voor de jaarwisseling ontving ik het trieste bericht dat dr. ir. Jeroen Ensink (bestuur 1996-1997) is overleden. Hij is op dinsdag 29 december 2015 op klaarlichte dag voor de deur van zijn huis neergestoken. Jeroen woonde en werkte in Londen. Mijn gedachten gaan uit naar zijn vrouw Nadja, hun pasgeboren dochter Fleur, zijn familie, vrienden en collega’s.

Jeroen was mijn voorganger in het bestuur van Jongeren Vereniging Unitas Wageningen. Tijdens mijn bestuurstijd en daarna heb ik veel steun aan hem gehad. Ik heb tijdens mijn studietijd een aantal jaar intensief met hem opgetrokken. Een periode waarin ik hem heb leren kennen als een opgewekte persoonlijkheid, altijd in voor een goede grap en een avondje klaverjassen. Ik bewaar warme en goede herinneringen aan Jeroen uit deze periode.

Toen hij na zijn studie naar het buitenland vertrok is het contact verwaterd, al bleef ik via-via wel op de hoogte van hoe het met hem ging en wat hij deed. Inmiddels was Jeroen getrouwd en kersvers vader geworden. Dat leek me een mooi moment om de banden aan te halen, helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Jeroen was werkzaam als Senior Lecturer in Public Health Engineering aan de London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM), was daar geliefd bij studenten en collega’s, en heeft meer dan 50 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan

De LSHTM heeft het Jeroen Ensink Memorial Fund opgericht. Het fonds zal beurzen verlenen aan studenten uit Zuidoost-Azië en Afrika bezuiden de Sahara om een masteropleiding te kunnen volgen. Doneren aan het Jeroen Ensink Memorial Fund kan hier. Zelf heb ik ook een bijdrage gegeven aan het fonds dat Jeroens vrienden en collega’s voor zijn dochter hebben opgericht.

In memoriam van de London School of Hygiene & Tropical Medicine en berichtgeving bij de WUR.

7 reacties op “In memoriam Jeroen Ensink”

 1. Gecondoleerd.

  Vriendelijke groet,

  Like

 2. Heftig bericht Krispijn. Je had t al min of meer verteld rond de jaarwisseling. Maar wel een confronterend bericht. Voor de deur van zijn huis neergestoken in Londen op klaarlichte dag en dan ook nog jonge vader. Brrrr. Veel sterkte Krispijn!

  Like

 3. Bedankt voor je reactie Herman.

  Like

 4. Wat een Vreselijk nieuws voor jou. Gecondoleerd. En watheb je jouw in memoriam respectvol en keurig geschreven !

  Like

 5. […] 29 december 2015 werd Jeroen Ensink voor zijn huis neergestoken voor zijn huis door een volstrekte vreemde. De man had last van een […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: