Nouriel Roubini: door herverdeling van arbeid naar kapitaal kan het kapitalisme zichzelf vernietigen

De altijd wat tegen de neo-klassieke school in zwemmende econoom Roubini in gesprek met de Wall Street Journal over de stand van de economie en de kans op een recessie. Inclusief mooie uitspraken als dat Marx op een bepaalde manier gelijk had, al willen Amerikanen dat niet geloven.

De redenatie van Roubina gaat als volgt: Door herdistributie van inkomen van arbeid naar kapitaal (van loon naar winst) ontstaat overaanbod, terwijl de het dalende arbeidsinkomen de vraag naar goederen en diensten doet dalen. Bedrijven die in deze omstandigheden overeind weten te blijven reageren hierop door nog meer te besparen op arbeidskosten, wat een nieuwe ronde van herverdeling van inkomen van arbeid naar kapitaal op gang brengt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: