Martin Sommer slaat de plank weer mis

Nog meer bloggers van de straat vanwege een belabberd onderbouwde column van Martin Sommer.

Henri Bontenbal

Zaterdag was het weer zover: columnist Martin Sommer liet zijn ongenoegen over windenergie en het energieakkoord de vrije loop. Het staat Sommer vrij zijn afkeer van windenergie tot vermoeiens toe te etaleren, maar argumentatie blijkt niet zijn sterkste kant te zijn.

Dat Martin Sommer een hekel heeft aan windmolens is inmiddels genoegzaam bekend. Dat hij het energieakkoord graag naar de prullenbak ziet verdwijnen ook. Wat Sommer echter steeds weer verzuimt, is een heldere argumentatie te geven en zijn visie te onderbouwen met harde gegevens. Daardoor krijgt zijn niet aflatende gevecht tegen windmolens het karakter van een hetze. Voor de helderheid: kritiek op het energieakkoord is prima en niemand wordt gedwongen windturbines mooi te vinden. Maar als columnist van de Volkskrant ben je het aan je stand verplicht meer te doen dan het napraten van een aantal klimaatsceptische websites. Wat je beweert, moet je kunnen onderbouwen. Daarin faalt Sommer.

In zijn column…

View original post 1.458 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.