Welke energiebron wil Martin Sommer dan wél?

Martin Sommer mocht in de Volkskrant weer eens in het wilde weg schieten op duurzame energie en windenergie in het bijzonder. Dat hield dit weekend weer wat bloggers van de straat, waaronder Jasper Vis.

Energieblog van Jasper Vis

In de Volkskrant van 21 februari 2015 schreef Martin Sommer weer een felle aanklacht tegen windenergie onder de titel ‘Het Energieakkoord is dood’ (€0,25 bij Blendle). Ik was niet van plan er al teveel woorden aan vuil te maken. Zie voor een uitvoerige reactie op het artikel de blog van Henri Bontenbal.

Laat ik drie punten noemen uit het artikel die op zijn zachtst gezegd niet zo sterk zijn. Daarna wil ik me richten op de vraag welke energiebron Martin Sommer dan wél zou willen.

1. “Een bedrag van 500 euro extra per jaar per gezin doet de ronde.”

Of Sommer hier kosten van windenergie bedoelt of van het hele Energieakkoord is niet duidelijk. In een stuk dat een aanklacht is tegen vermeend gebrek aan aandacht voor de kosten van het Energieakkoord vind ik het een zwaktebod om een bedrag te noemen ‘dat de ronde doet’. Eerder schreef Sommer…

View original post 974 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: