Samen zonne-energie kopen in Schiedam

Nederland staat al een tijdje bol van de collectieve inkoopacties voor zonne-energie. Deze week heeft deze rage ook Schiedam bereikt, werd hoog tijd want volgens PolderPV.nl is Schiedam samen met Amsterdam hekkesluiter als het gaat om het aantal installaties per inwoner in Nederland (1,3 per 10.000). Dat betekent wel dat alleen al mijn eigen straat met 5 installaties dit jaar tot bijna 50% stijging van het aantal installaties per inwoner leidt.

Zien of uw eigen dak geschikt is? Neem een kijkje op Zonatlas. Geen geschikt dak? Niet getreurd, met het Schiedamse Energie Collectief werken we aan een alternatief.

Het persbericht van de gemeente Schiedam over de collectieve inkoopactie:

Deze week is in Schiedam, alsook in 8 andere Zuid-Hollandse gemeenten, een grootschalige groepsaankoopactie van zonnepanelen gestart. Dit gebeurd onder de naam SamenZonneEnergie en wordt georganiseerd in samenwerking met iChoosr. Dankzij de groepsaankoop kunnen bewoners en ondernemers een compleet zonnepanelensysteem tegen een scherpe prijs aanschaffen en zodoende bijdragen aan een groener milieu.

Hoe meer mensen zich inschrijven voor de groepsaankoop, hoe scherper de prijs. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 18 december gratis en vrijblijvend inschrijven op de website www.SamenZonneEnergie.nl. Op 19 december vindt de veiling plaats onder gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. De deelnemers ontvangen vrijblijvend een persoonlijk aanbod van de leverancier die de scherpste prijs biedt. Op dat moment beslissen ze pas definitief of ze zonnepanelen willen kopen en laten installeren.

Wethouder Johan Grijzen, die duurzaamheid hoog op zijn agenda heeft staan, ziet voor de Schiedammer veel voordelen als gevolg van de groepsaankoop: “de georganiseerde groepsaankoop is een fantastische mogelijkheid om op een betrouwbare en makkelijke manier, tegen een scherpe prijs duurzame zonne-energie in huis te halen. Hoe meer Schiedammers mee doen, hoe lager de prijs en hoe duurzamer de stad uiteindelijk wordt”. 

Lokale installateurs

Bij de installatie van de zonnepanelen worden lokale installateurs betrokken. Installateurs die interesse hebben in onderaannemerschap kunnen zich inschrijven via www.ichoosr.com/leveranciers. De winnende leverancier ontvangt de gegevens van ingeschreven installateurs, en kan deze mogelijk benaderen met een voorstel tot samenwerking in het kader van deze groepsaankoop. 

Resultaten SamenZonneEnergie

In totaal heeft SamenZonneEnergie samen met meer dan 50 gemeenten ruim 50.000 zonnepanelen op Nederlandse daken gerealiseerd. De volgende 9 gemeenten doen mee aan de derde groepsaankoop zonnepanelen, SamenZonneEnergie, in Zuid-Holland: Albrandswaard, Barendrecht, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ouderkerk aan den IJssel, Ridderkerk, Schiedam, Vlaardingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: