Vandaag Kick-Off “Energy Challenges Friesland”

energychallenge_2energychallengeEnergy Challenges is het project waarin scholieren de uitdaging aangaan om op school het energieverbruik te verminderen door het promoten van energiebewust gedrag en het invoeren van energiebesparende maatregelen. De Energy Challenges worden gehouden in de provincie Groningen + Drenthe, Friesland en Noord-Holland.

Strukton Worksphere participeert naast Energy Valley, Provincie Friesland en de Gemeente Leeuwarden in de Friese Energy Challenges waarvan vandaag (vrijdag 22 september) een spetterend Kick-off in Leeuwarden zal plaatsvinden. In Friesland doen in het schooljaar 2013-2014 24 scholen mee. Strukton Worksphere plaatst in opdracht van de Energy Challenges de ‘slimme’ monitoringssystemen voor gas en elektriciteit.

Een onderdeel van de Energy Challenges is een energiescan van de school, waarbij de MBO (ROC Friese Poort) en HBO studenten (NHL Leeuwarden) alle gegevens over de gebouwen hebben verzameld. Zij kregen daarvoor een training van een technisch specialist en worden tijdens dit traject begeleid door een technisch specialist van Strukton Worksphere. De gegevens van de energiescan worden ook gebruikt voor het bepalen van de benodigde realtime monitoring. Daarmee kunnen de deelnemende scholen straks precies zien hoeveel energie er in hun school verbruikt wordt. Staat de verwarming bijvoorbeeld aan? Dan kun je met de monitoring de verandering zien als je de verwarming uitzet.

Op vrijdag 22 november vindt de spetterende kick-off van de Energy Challenges Fryslân plaats!  Centraal staat het enthousiasmeren en ontketenen van de scholieren van de deelnemende scholen.

’s Ochtends de voortgezet onderwijsscholen, en ’s middag de basisscholen, elk met een programma op maat: DJ, quiz, workshops en feestelijke aftrap. Aan het eind van de ochtend opent wethouder Isabelle Diks van de gemeente Leeuwarden de Energy Challenges Fryslan, met een officiële handeling. De presentatie is in handen van Raynaud Ritsma, bekend van Omrop Fryslân (de omroep die de gehele dag opnames zal maken). Onderdeel van zowel de ochtend als de middag is een energiequiz waaraan alle aanwezigen zullen deelnemen. Tijdens de quiz licht een panel van deskundigen de vragen en antwoorden toe. Naast prof. Ton Schoot Uiterkamp zullen Gerwin Venema (programmamanager Duurzame Innovaties Provincie Friesland), Bouwe de Boer (energiecoördinator gemeente Leeuwarden) en Rene Hartman (Account Director Strukton Worksphere) deel uitmaken van het panel.

Andere partners van de Energy Challenges in Friesland zijn: Waterbedrijf Vitens, Gasunie, GasTerra, NHL (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden), ROC Friese Poort en Wetsus/Water Allience.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: