Het blijft zonneboiler acties regenen: ThermosPower

Vorige week ontving ik in mijn mailbox een folder van ThermosPower met daarin een aanbieding voor een zonneboiler. Uit de folder kon ik niet zo veel informatie halen, vandaar dat ik de heren die mij de mail stuurde een lijstje met vragen stuurde.Waarop ze binnen een dag aan de telefoon hingen om te melden dat ze de website hadden aangepast met antwoord op mijn vragen en zelfs de volledige specificatie van de onderdelen van hun aanbieding online hebben gezet. Per onderdeel kun je nu zien wat het is, welke merknaam je krijgt en wie de fabrikant is. Iets dat ik ondanks de uitgebreide FAQ pagina nog steeds niet terug kan vinden op de site van Het Zonnecollectief (onderdeel van Van Waveren) waar ik eerder over schreef.

De specificatie van de aanbieding van ThermosPower:

ThermosPower biedt een compleet zonneboiler systeem aan voor Euro 1.700, exclusief installatiekosten. Het betreft een druksysteem met heatpipes/vacuumbuizen. Voor installatie werkt ThermosPower samen met een landelijk netwerk van gecertificeerde installateurs. Voor een installateur bij u in de buurt kunt u het best contact opnemen met ThermosPower.

Het systeem bestaat uit een Mitras 16 Collector met een opbrengst van minimaal 3,4 Gj op jaarbasis. Het paneel heeft een 1,44 m2 oppervlakte en dus een rendement van 2,4 Gj per m2. Het voorraadvat dat bij de actie hoort is 100 liter. Andere opties in overleg.

De aanbieding is geldig tot oktober 2011.

Onderdeel Omschrijving Merknaam Fabrikant
Collector Vacuumbuis met 16 buizen Mitras 16 TH-Solar
Pompgroep S002 WILO ST 20/6 ICMA
Controller S301 Microprocessor incl. 2x sensor ICMA Steca
Expansievat 12 l. Solar expansievat incl. bevestiging ICMA ICMA
Boilervat 100 liter met een spiraal (vermogen 14 kw) ACCU 100W1 NIBE

Optioneel:

Onderdeel Omschrijving Merknaam Fabrikant
Leidingwerk / Isolatie Flexibele RVS slang HT Solar light Thermaflex
Monopropyleen Glycol Milieuvriendelijk (KIWA-keur) Frost ColPro Kalsbeek

Bezoek aan ThermosPower

Gisteren ben ik langs geweest bij ThermosPower om kennis te maken en te horen wat het systeem van ThermosPower zo bijzonder maakt. Daarnaast begreep ik van ThermosPower dat ze in verschillende projecten in de pijplijn hebben waarbij financiering een knelpunt vormt en waar crowdfunding naar mijn mening mogelijk een oplossing biedt. Het was een aangename kennismaking met twee gemotiveerde heren die kwalitatief goede spullen willen leveren tegen een scherp tarief. Gekscherend noemde een van de twee ThermosPower de Dell van de zonneboilers…

De twee onderscheidende kenmerken van het ThermosPower systeem (als ik dat goed begrepen heb 😉 zijn de hoge kwaliteit van de heatpipes/vacuumbuizen, die minstens 92% van de warmte vasthouden in de vacuumbuis, en de lage snelheid waarmee het medium wordt rondgepompt. Hierdoor blijft bij bewolkt weer de buis beter op warmte en wordt er een hoger rendement gehaald.

Over de aard van de projecten die ThermosPower in de pijplijn heeft zitten kan ik weinig zeggen, aangezien ik daar geen toestemming voor heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: