Uit de inbox: An investment a day, keeps the doctor away

Wie mijn weblog al langer volgt weet dat ik sinds 2008 met wisselend succes investeer in Afrikaanse ondernemers via het Deense MyC4. Door een paar beginnersfouten van mijn kant, mijn voorliefde voor investeren in onmogelijke landen (Oeganda, Ivoorkust) en groeipijnen van MyC4 heb ik na een succesvolle start inmiddels ongeveer de helft van mijn inleg verloren.Vanaf de tweede helft van 2009 heeft MyC4 haar strategie omgegooid, van snelle groei naar consolidatie en kwaliteitsverbetering.

Dat heeft resultaat opgeleverd, zoals te zien is aan het rendement van mijn dochter (tot op heden ruim 5% rendement over 2011). Een account dat we in de tweede helft van 2009 hebben geopend voor haar. Het is ook zichtbaar in mijn eigen resultaat over 2011 tot nu toe: 3,4% (na belasting en wisselkoersverliezen).

Het groeiende succes van MyC4 is ook te zien aan het aantal Afrikaanse ondernemers dat via MyC4 geld probeert op te halen om hun ondernemersplannen te verwezelijken. Was het eerder nauwelijks mogelijk om een fatsoenlijk rendement te halen, door het kleine aantal ondernemers en het grote aantal investeerders. Inmiddels is die situatie omgedraaid: van de 9 leningen waarvoor de inschrijftermijn in augustus afloopt zijn er nog 5 waarvoor de financiering niet rond is.

Reden voor mij om mijn inleg te verhogen en ook de verjaardagsbijdrage voor mijn dochter alvast over te maken. Zonder creditcard, dus het is niet op tijd om de leningen die nu open staat te financieren. Heb je wel een creditcard en kun je Euro 5 missen? Maak een account aan en help een Afrikaanse ondernemer op weg. Want zoals Tim Vang (mede-oprichter van MyC4) schrijft:

MYC4 is growing day by day and so is the performance of the portfolio… you seem to capture the message, so here is my call to you:

“Help us expand the MYC4 investor community!”

We need more investors on MYC4! Look at the snapshot I just took of the open loans that are closing the soonest… we simply can’t have this many African businesses that are not being funded. And with even more businesses awaiting to be uploaded to MYC4, the time is now.

Finally, remember that; an investment a day, keeps the doctor away… have a great day,

Tim

Als je mijn beginnersfouten* vermijd heb je je inleg na een paar maanden tot een jaar weer terug en kun je een volgende ondernemer op weg helpen 🙂

* Mijn belangrijjkste beginnersfouten:

  • Meer dan 5 Euro in 1 ondernemer stoppen, bedenk: jij bent de bank. Wil je rendement halen, dan moet je spreiden over verschillende ondernemers, landen en providers;
  • Te veel via 1 provider laten lopen: als de provider een probleem krijgt, heb jij een probleem…
  • Te veel in 1 land investeren: onlusten in Ivoorkust of Oeganda… Dag ondernemer, dag geld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: