Update: Mijn woningdossier

Gasverbruik

Vorige week ontving ik via de mail een enquete voor Mijn Woningdossier. Een van de vragen daarin was of ik al meterstanden had ingevuld op de site. Dat was niet het geval, een goede reden dus om eens terug te gaan naar de website en te kijken wat er verder verandert/verbeterd is sinds mijn vorige bezoek aan de site.

Meterstanden

GasverbruikHet invullen van de meterstanden gaat eenvoudig en levert ook een aantal heldere grafiekjes op van de verbruiken per maand (of per week als je het wekelijks bijhoudt) van het afgelopen jaar. De grafiekjes zijn ook simpel in verschillende formats te downloaden om vervolgens elders gebruikt te worden. Bijvoorbeeld de jpeg hiernaast met ons gasverbruik vanaf april 2011 tot en met maart 2012. Waarin je heel fraai het resultaat ziet van de zonneboiler in de zomer 🙂 Soortgelijke grafieken kun je maken van watergebruik en elektriciteitsverbruik.

Helaas is het niet mogelijk om de instellingen van de grafiek te wijzigen. Zo kun je het verbruik van 2011 niet vergelijken met 2012. Ook ontbreekt de mogelijkheid om het verbruik per graaddag te berekenen. Wanneer je dat soort zaken wilt weten (en dat is voor de vergelijkbaarheid van je gasverbruik toch echt van belang) dan ben je aangewezen op sites als mindergas.nl of het programma Ecohome.

Overige veranderingen

De site kent inmiddels ook een forum. Daarvoor wordt samengewerkt met Duurzame Buren. Wat prettig is in deze tijden van extreme digitale versnippering. Wat jammer is is dat het niet mogelijk lijkt om mijn ID van Duurzame Buren te koppelen aan Mijn Woning Dossier.

Wat ook jammer is is dat Mijn Woning Dossier nog steeds geen inzage geeft in de gehanteerde Rc waardes (de mate van isolatie). Ook is het nog niet mogelijk om zelf maatregelen toe te voegen die additioneel zijn aan de maatregelen die ooit door de EPA adviseur zijn aangedragen.

2 reacties op “Update: Mijn woningdossier”

 1. Chris Bruijnes Avatar
  Chris Bruijnes

  Krispijn
  Dank voor je tips en waarnemingen. We zijn constant bezig met aanpassingen aan het Woningdossier. Enkele wensen van jou worden in vervulling gebracht. We streven naar een perfecte plek waar je alles kunt doen op het gebied van energiebesparing en wonen.

  Chris Bruijnes
  Meer Met Minder

  Like

  1. Beste Chris,

   Graag gedaan. En leuk te horen dat een aantal wensen daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden. Ik hou de site met plezier in de gaten. De mogelijkheid om grafiekjes te kunnen exporteren bevalt me zeer goed en heb ik afgelopen maand voor het eerst gebruikt bij het updaten van mijn energieverbruik op mijn weblog.

   Mvg. Krispijn

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: