Overzichten lokale duurzame energie initiatieven

Vorige week heeft HIER.nu de website Hieropgewekt.nl gelanceerd. Op de site staan momenteel een kleine 100 lokale duurzame energie initiatieven, het gaat zowel om de al langer bestaande windenergie coöperaties, als om de nieuwere lokale duurzame energiebedrijven. Volgens Hier Opgewekt zijn er in Nederland zo’n 280 initiatieven in verschillende stadia van ontwikkeling. Een kleine 40 lokale duurzame energie initiatieven vind je op de site Groene energie ja graag van WISE. Als er werkelijk 280 initiatieven in Nederland zijn dan zijn beide sites vooralsnog verre van compleet.

Met 2 sites met lokale duurzame energie initiatieven (naast E-Lokaal) is het nu nog wachten op een site met een overzicht van alle lopende collectieve inkoopacties voor zonnepanelen.

6 reacties op “Overzichten lokale duurzame energie initiatieven”

 1. Hier is wel een inventarisatie geweest..
  http://www.energieportal.nl/Nieuws/Zonne-energie/Veel-keuze-in-producten-zon-PV-voor-consument-7829.html De prijzen voor zonnestroompakketen blijken met zo’n 20 tot 30% te zijn gedaald en komen gemiddeld uit op € 1,65/Wp. “Opmerkelijk”, zegt Van Heemstra. “Dat is goedkoper dan wanneer je losse onderdelen zou kopen. En bovendien heb je er als consument minder omkijken naar want het is al een samenhangend systeem. Wellicht is het zo dat leveranciers vooral focussen op de verkoop van totale systemen in plaats van op onderdelen en dat zich dat – in combinatie met de grote aantallen – vertaalt in een scherpe prijs.”
  De inventarisatie is via de website http://www.zonnestroomnl.nl voor iedereen toegankelijk. Van Heemstra: “Wat voor individuele gebruikers vooral interessant is, is de database die ze apart kunnen downloaden. Met deze database kan iedereen aan de hand van zijn eigen zoekvragen – wat zijn de goedkoopste panelen, of welke hebben het hoogste rendement in mijn segment – op zoek naar PV-producten.”

  Like

  • @facebook-1607450283:disqus de inventarisatie van http://www.zonnestroomnl.nl betreft niet het enorme aanbod aan collectieve inkoopacties die momenteel lopen. Het betreft een overzicht van de prijzen die individuele aanbieders hanteren voor systemen en losse onderdelen. In de bijlage staan ook voornamelijk sites van individuele leveranciers genoemd en niet van inkoopcollectieven.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: