Nieuwe HR++ zolderramen

In augustus hadden we de knoop al doorgehakt: met een kapot rolgordijn en een warme zolder werd het tijd voor vervanging van het Velux zolderraam en het vierpans venster op de overloop, beide op de zuidzijde van ons huis. De zolder werd namelijk veel te warm, ondanks de isolatie van 10 centimeter piepschuim.

Beide ramen zijn vandaag door BIS Bouw vervangen door onderhoudsarme Velux tuimelramen met HR++ glas er in. Op het grote zolderraam hebben we ook meteen zonwering aan de buitenkant laten plaatsen, zodat het zomers minder warm wordt. Voor de winter hebben we een isolerend plissé gordijn gekozen, dat scheelt weer een beetje in onze stookkosten. We hebben gekozen voor handbediend. De elektrische variant op zonne-energie is natuurlijk cool, maar dat doen we pas als we de lotto winnen 😉

Helaas bleek tijdens de werkzaamheden vandaag dat de omlijsting ook aan vervanging toe was (op zich niet raar na 20 jaar). BIS Bouw heeft de omlijstingen vandaag in een moeite mee vervangen en netjes afgewerkt, alleen de hor kon niet geplaatst worden omdat de omlijsting eerst geverfd moet worden.

Met de vervanging van de zolderramen op de zuidzuide hebben we het comfort van de zolder wat verhoogd en ons energielabel iets verbetert. Al scheelt dat niet heel veel, hoewel: als we alle ramen vervangen door HR++ glas stijgen we toch een stapje van energielabel C naar B. Vooralsnog zijn we blij met 2 nieuwe ramen. De rest volgt de komende jaren vast nog wel. Het lijstje met al onze energiebesparende maatregelen vind je hier.

3 reacties op “Nieuwe HR++ zolderramen”

  1. […] In ons geval (gasverbruik tussen de 700 en 1.000 m3) zou dat bij vervanging van enkel glas een besparing betekenen tussen de 182 m3 en 380 m3 aardgas. Alleen hebben we al dubbel glas, wat betekent dat het besparend effect nog kleiner is. We verwarmen ongeveer 50 m2 (vloeroppervlak) van onze woning, dus bij vervanging van al ons glas door HR+++ levert dat een besparing op van ongeveer 200 m3 aardgas (er van uitgaande dat ons huidige dubbelglas ongeveer vergelijkbaar is met HR glas). Wat overigens niet wegneemt dat we vervanging van het glas door HR++ of HR+++ op ons verlanglijstje hebben staan, al was het maar vanwege het comfort van een minder warm huis in de zomer en het geluidsdempend effect. Een effect dat we op onze zolder al merken. […]

    Like

  2. […] werkzaamheden zijn uitgevoerd door BISbouw, (die ook onze zolderramen hebben vervangen, en waarvan het zusterbedrijf BeSolar onze zonnepanelen heeft geplaatst.  Het […]

    Like

  3. HR++ glas is echt heerlijk. Merk bij mij thuis ook dat de stookkosten omlaag zijn gegaan en het minder warm wordt in de zomer. Klanten van mij adviseer ik vaak ook om dat glas te nemen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: