Uit de inbox: Tel de Zon 2015

solardays_2015Stichting Monitoring Zonnestroom organiseert dit jaar voor de tweede keer de actie Tel de Zon. Net als vorig jaar doen wij uiteraard mee. Mensen die tussen 1 en 7 juni hun stroomopbrengst aan Stichting Monitoring Zonnestroom doorgeven krijgen na afloop van deze week een rapportage over de prestaties van hun systeem.

Door deze rapportage heb je een indicatie van de opbrengst en de presentatie van je systeem en inzicht in hoe uw systeem presteert in vergelijking met andere systemen in Nederland. Inmiddels hebben ruim 1.000 mensen zich aangemeld.

Hoe werkt Tel de Zon?

LogoTeldeZon-246x224Stichting Monitoring Zonnestroom vraagt van de gegevens over de installatie: hoeveel panelen, oriëntatie en waar in Nederland de installatie staat. Je kunt dit invullen op het formulier op de website van Tel de Zon. Op de kaart op de homepage van Stichting Monitoring Zonnestroom is te zien hoeveel mensen zich hebben aangemeld voor Tel de Zon. In de week van 1-7 juni geef je aan Stichting Monitoring Zonnestroom door hoeveel zonnestroom het systeem heeft opwekt.

Na deze week ontvang je van Stichting Monitoring Zonnestroom per email een oordeel over de prestaties van je systeem. Hiermee heb je een indicatie van de opbrengst en de prestatie van je systeem en een inzicht in hoe het systeem presteert in vergelijking met andere systemen in Nederland.

Tel de Zon aanmeldformulier

Wat gaat Stichting Monitoring Zonnestroom precies berekenen?

Stichting Monitoring Zonnestroom berekent net als vorig jaar de Performance Ratio die op basis van de gegevens is berekend. Wat dit precies is, hoe dit berekend is en hoe je dit kunt interpreteren vind je op de website van Stichting Monitoring Zonnestroom.

2 reacties op “Uit de inbox: Tel de Zon 2015”

  1. […] van andere installaties in Nederland en Zuid-Holland. We doen daarom dit jaar weer mee aan de Tel de zon actie, maar we houden ook iedere maand de hoeveelheid opgewekte elektriciteit bij op de website […]

    Like

  2. […] Het resultaat daarvan viel tegen. Tijd om te zien of ons energieverbruik en de uitkomst van de Tel de zon actie waar we weer aan mee hebben gedaan wel meevallen […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: