Howl's Moving Castle (2004) breekt record in Japan

De NRC meldt dat de nieuwe film van Hayao Miyazaki een nieuw bezoekersrecord heeft gevestigd in Japan. Miyazaki won in 2003 de Oscar voor beste animatiefilm met Spirited Away (2001). Helaas kan ik geen releasedate voor Nederland vinden, wel voor België: maart 2005. Nu maar hopen dat het IFFR de film in het programma opneemt, of dat de film toch nog wordt aangekocht voor Nederland. Op zich is er een goede kans dat de film in Rotterdam vertoont zal worden, gezien de prijs die Hauru no ugoku shiro (originele titel) in Venetië heeft gewonnen. En anders wordt het dvd-sites afstropen naar een Engelse versie. Voorlopig enkel een Japanse en een Koreaanse site gevonden van de film….Maar dan moet ik nog ff op cursus 😉

Groet, Krispijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: