Uit de inbox: Wil je brainstormen met MyC4?

Daar hoef ik maar kort over na te denken: JAAA!!!

MyC4 is namelijk een van de interessantste en meest inspirerende start-ups die ik ken. Het lijkt op Kiva, maar dan met een opzet waar alle partijen uiteindelijk ook financieel gaan profiteren. Het is gebaseerd op marktwerking, maar dan zo dat de markt in het voordeel van de zwakste partij werkt, in dit geval Afrikaanse ondernemers op zoek naar financiering voor de groei van hun bedrijf. Bovendien was de ontmoeting vorig jaar met CEO Mads Kjaer zeer inspirerend, wat een berg energie en ideeën…

Het onderwerp van de brainstorm op 3 september is de vraag waar staat MyC4 over 3 jaar? Bij deze wil ik de lezers van dit blog die ook actief zijn de kans geven om hun ideeën te spuien over wat er anders/beter kan aan MyC4. Dan doe ik mijn best het wensenlijstje samen met mijn eigen ideeën te overhandigen aan MyC4. Na terugkomst uit Kopenhagen zal ik hier een kort verslag geven van de bijeenkomst.

Mijn eigen wensenlijstje:

 • meer sociale interactie tussen investeerders
 • mogelijkheid om een investeringsgroep te vormen met collega’s, vrienden of familie
 • betere rapportagemogelijkheden
 • meer inzicht op de sociale en milieu-effecten van ondernemers
 • mogelijkheid om via widgets je financiële resultaten te embedden in een blogpost of op een ander sociaal netwerk
 • meerdere rss-feeds, bv. een met enkel actieve biedingen
 • rss-feed met aflossingen
 • mogelijkheid om je automatisch aan en af te melden op de rss-feeds van ondernemers en providers waar je aan geleend hebt
 1. Krispijn, ik sluit me er volledig bij aan. Het zou tof zijn om een groep te vormen zoals we met jongez doen, en dan binnen MyC4, zodat je prestaties kunt vergelijken of juist samen een investering kunt doen (want dat was ook leuk geweest, dat je samen alliances zou kunnen aangaan). Geen idee wat zou werken, maar allebei de functies zouden nuttig zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: