Gas, water en elektriciteitsverbruik mei 2013

Het is juni, de meteoroligische zomer schijnt begonnen te zijn, maar in mei was nog weinig van lente te merken. Het aantal graaddagen was met 174 bijna 60% hoger dan in 2012. Kortom weinig lol nog van de zhttps://krispijnbeek.wordpress.com/wp-admin/post-new.phponneboiler, al is het gasverbruik met 31 m3 fors gezakt t.o.v. april (91 m3). Vorig jaar hadden we in mei een gasverbruik van slechts 11 m3. Dus da’s een stijging van 300%… De grens van 1.000 m3 per jaar raakt nu toch echt uit zicht door de combinatie van koud weer en meer stoken voor de kleine meid.

Gas-, elektriciteit en waterverbruik mei

Zoals gezegd was mei een stuk kouder dan in 2012. Het gasverbruik lag dan ook hoger dan in 2012, ook gecorrigeerd voor graaddagen. In 2012 zaten we op 0,10 m3/graaddag dit jaar op 0,18. In onderstaande grafiek zie je ons maandelijks gasverbruik (blauwe lijn) en het verbruik per graaddag (rode lijn). Het verbruik per graaddag is nog niet gecorrigeerd voor warm tapwater, daar ga ik binnenkort nog eens een inschatting van maken.

2013_mei_gasverbruik_p_maand

Ons elektriciteitsverbruik is in mei op 249 kWh uitgekomen, nagenoeg gelijk aan ons elektriciteitsverbruik in april. Onze 3 Winddelen hebben in mei 80 kWh opgeleverd, da’s 32% van ons elektriciteitsverbruik. De andere 68% hebben we groen ingekocht bij GreenChoice. Deze week worden onze zonnepanelen geïnstalleerd, dus wie weet eindigen we juni volledig zelfvoorzienend in elektriciteit (wat niet wil zeggen dat we autarkisch zijn)

2013_mei_elektriciteitsverbruik

Ons waterverbruik is ten opzichte van april met 2 m3 gestegen tot 9 m3, dat is 1 m3 meer dan in 2012. Uitbreiding van het gezin kost ons deze maand dus ongeveer 1 m3 water.

12 maands Gas-, elektriciteit en waterverbruik

Afgelopen maand was wederom ongunstig voor ons 12 maandsverbruik van gas, hoewel we met 1.115 m3 nog steeds onder het Nederlandse gemiddelde van 1.200 m3 zitten. Ons water- en elektriciteitsverbruik blijft inmiddels wel constant, water rond de 110 m3 per jaar en elektriciteit rond de 3.200 kWh/jaar. Veel leuker is om te zien dat het aandeel zelf opgewekte elektriciteit gestaag oploopt en inmiddels op ongeveer 15% zit. De komende maanden zal het aandeel zelf opgewekte elektriciteit extra snel gaan oplopen na het plaatsen van de zonnepanelen. Ik heb er nu al zin in 🙂

2013_mei_12_maandsverbruik

2 reacties op “Gas, water en elektriciteitsverbruik mei 2013”

  1. De lente en zomer kunnen alsnog zeer opwarmen maar laten wij het niet zo ver komen…

    Like

    1. Laten we hopen dat het nog een beetje opwarmt, want ik vind het maar niks dat koude weer.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: