14-20 oktober: Week van de energierekening 2013: besparen op gas- en stroomverbruik

De herfst is voelbaar begonnen en ook al dient de winter zich nog niet aan, toch zijn bij ons ’s ochtends en ’s avonds de verwarming en de lichten al weer aan. Dat betekent dat ook bij ons het gas- en elektriciteitsverbruik weer gaan toenemen, terwijl onze zonnepanelen en zonneboiler langzaam minder gaan opleveren. De wind trekt aan, dus dat is goed nieuws voor onze winddelen. Dat neemt niet weg dat besparen de beste oplossing blijft. Een mooi moment dus voor de Week van de Energierekening.

Want zonder veel moeite en met kleine aanpassingen in gedrag kan je behoorlijk besparen op je gas- en stroomverbruik. De meest simpele: verwarming laag als je weg bent van huis, dat kan op jaarbasis al meer dan 100 euro schelen op de energierekening? Tijdens de week van de energierekening van 14 tot en met 20 oktober geeft Milieucentraal tal van bespaartips vrij waarmee u zelfs tot 2500 euro aan prijzen kunt winnen. Best even de moeite waard dus om de verwarming een graadje minder te zetten. Doe de tijdens de week van de energierekening de Advies op Maat test om te zien wat u nog kunt doen in uw huis of kijk voor meer bespaartips op: weekvandeenergierekening.nl en ga de herfst in met een lage energierekening. #wvde2013, #stroomverbruik.

Zelf hebben we in ons huis al behoorlijk wat maatregelen genomen en dankzij de Qbox mini (onze energieverbruiksmanager) weten we vrij goed hoe ons elektriciteitsverbruik is opgebouwd. Zowel het sluipverbruik als de grote piekers in elektriciteitsverbruik.  De samenstelling van ons gasverbruik is bij ons heel simpel: verwarmen en warm tapwater. Voor het warm tapwater hebben we een zonneboiler, die ook in de winter nog aardig wat warm water levert.

Eén reactie op “14-20 oktober: Week van de energierekening 2013: besparen op gas- en stroomverbruik”

  1. […] 14-20 oktober: Week van de energierekening 2013: besparen op gas- en stroomverbruik […]

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.