10 redenen om social media te verbieden op 't werk

Wie dit blog al langer volgt weet dat ik voorstander ben van de inzet van slimmere software om samenwerking en kennisdeling binnen en tussen overheidsorganisaties, en met de  samenleving te vergroten. Dat hoef je niet zelf te ontwikkelen als overheid, er zijn voldoende tools voorhanden.

Dat neemt niet weg dat er ook nadelen kunnen zitten aan de inzet van social media binnen je organisatie. Daarom een top 10 redenen waarom je social media moet verbieden op de werkplek. Uiteraard begint de spreker met uit te leggen waarom hij vroeger groot voorstander was van social media op de werkplek, om dan uit te leggen waarom hij van gedachte is veranderd.

Voor een overzicht van tegenargumenten verwijs ik je met alle plezier naar het weblog van Luis Suarez. Die kan de zin en onzin van het gebruik van social media in organisaties een stuk beter uitleggen dan ik. Of lees het artikel Social Trojan horse vs. Troj enterprise van Marijn Linssen.

Voor manieren waarop overheden web 2.0 en social media inzetten kun je natuurlijk ook terecht op Ambtenaar 2.0.

Bron van de video: Jane Hart

 1. Ik vraag me af of deze meneer het niet een beetje sarcastisch bedoelt, hij benoemt precies de “oude” argumenten die we telkens weer horen maar overtuigt niet (komt misschien ook door zn pretogen)

  Like

 2. I love this! Lets ban all the social media before its too late! LOL!
  Every organisation should listen to this guy and ban all social media ASAP!
  Who needs 500 million Facebookers? Who needs 70 Million Linked In Professionals? Who needs connections? What this world needs now is a global ban on social media! Or maybe we should just introduce a new Social Media Tax?
  Great food for thought!

  Like

 3. @Anja Als je de andere video’s op z’n YouTube kanaal bekijkt heb je ongetwijfeld gelijk. Vond de video echter te mooi om ongebruikt te laten. En het zijn inderdaad de oude bekende. Het enige argument dat nog ontbreekt in het rijtje is: wat is de business case? Of zat die er wel in ? 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: