1e Meewindpark draait in… België

Twee jaar geleden besloot ik met kerst mee te doen aan een actie van GreenChoice en Euro 100 aan te betalen als investering in een offshore windpark van Meewind. Toen dacht ik te investeren in een Nederlands windpark, mijn eigen kleine bijdrage aan het halen van de Nederlandse duurzame energie doelen. Inmiddels weet ik beter, want Meewind heeft in 2009 een aandeel in het Belgische Belwind verworven.

Op donderdag 9 december 2010 is het offshore windpark van Belwind in gebruik genomen. Het park is in 3,5 jaar ontwikkeld en is gebouwd in 15 maanden. Termijnen waar we in Nederland nog een puntje aan kunnen zuigen. Iedere maand minder ontwikkelingstijd scheelt namelijk in de aanloopkosten van een windpark.

Denk alleen maar aan de rente over het investeringsbedrag van Euro 614 miljoen. Dat betekent dat mijn participatie in Meewind ook eerder gaat renderen. Voorlopig alleen nog op papier, want de eerste vergoedingen verwacht ik zelf pas in 2012. Maar de intrinsieke waarde van een participatie is per 30 november met ruim 3% gestegen. Het is ook prettig voor de rest van mijn spaarcentjes, want de ASN bank is een van de financiers van Belwind (samen met o.a. de Rabobank, waar ok ook een rekening heb).

  1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door krispijnbeek, Planeet GroenLinks. Planeet GroenLinks heeft gezegd: @krispijnbeek blogt: 1e Meewindpark draait in… België: TweetTwee jaar geleden besloot ik mee te doen aan een act… http://bit.ly/gceHzH […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: